Plánujete rekonstrukci domku nebo bytu? Případně potřebujete modernizovat domácnost a doplnit ji o nové vybavení? Pokud jste odpověděli kladně, možná vás bude zajímat, že při plánované rekonstrukci bytu, domu nebo užitkových prostor nemusíte vždy spoléhat pouze na hypotéku nebo úvěr ze stavebního spoření. Existují totiž i bankovní a nebankovní půjčky, které vám pomohou pokrýt nezbytné výdaje prakticky na cokoliv!

Bohatá nabídka účelových i neúčelových půjček

Půjčku ve výši 500000 Kč si můžete vzít jako účelový i neúčelový úvěr. V případě prvním jde o výhodnější variantu s nižšími úroky. Vždy je ale možno peníze načerpat pouze na konkrétní účel (např. rekonstrukci, modernizaci, vybavení interiéru, pořízení automobilu apod.).

Poskytovatel účelové půjčky (banka i nebankovní instituce) bude ale požadovat doložení využití poskytnutých prostředků. Proto je potřeba shromažďovat nejrůznější faktury a dokumenty, které budete následně předkládat ke kontrole. U některých účelových úvěrů jsou finanční prostředky zasílány přímo na bankovní účet objednatele/zhotovitele.

Pokud nechcete nebo nemůžete využití prostředků doložit, případně chcete financovat výdaj, na který banky a nebankovní společnosti účelové úvěry neposkytují, vybírejte z nabídek půjček bez doložení účelu. Tyto půjčky vám šetří čas a není s nimi spojena žádná zvláštní administrativa nebo byrokracie. Na druhou stranu je potřeba se připravit na to, že takový úvěr bude v zásadě dražší.

Půjčka 500000 Kč u banky nebo nebankovního poskytovatele?

Pokud můžete doložit příjem výpisem z bankovního účtu nebo potvrzením od zaměstnavatele, nebo máte někoho, kdo se za váš závazek zaručí, případně můžete poskytnout zástavu a zároveň nemáte negativní záznamy v registrech dlužníků, je pro vás vhodná půjčka od banky.

Jestliže ale příjem nechcete nebo nemůžete doložit, vaše bonita není zrovna dvakrát uspokojivá a zároveň máte negativní záznamy v registrech, v bance pravděpodobně nepochodíte. V takovém případě se vyplatí zaměřit svou pozornost na nebankovní poskytovatele půjček, kteří jsou ochotni půjčit taky problémovým nebo rizikovým klientům. Riziko, které tímto úvěrováním podstupují, se ale často projevuje na výši úroků.

Při výběru vhodné půjčky do 500000 Kč využijte praktických online srovnávačů a kalkulaček, které za vás bezplatně a bez zbytečných průtahů porovnají dostupné nabídky odpovídající vašim představám a požadavkům. Při výběru sázejte nejen na výši úroku, ale zejména na RPSN, které má mnohem lepší vypovídací schopnost.

A protože jde o závazek na několik let, vyplatí se sjednat si taky kvalitní pojištění schopnosti splácet. Pokud byste se během splácení půjčky 500000 Kč dostali do potíží, neprodleně kontaktujte věřitele a domluvte se na odkladu splátek (tzv. splátkových prázdninách) nebo nově nastaveném splátkovém kalendáři.

Výhody půjčky do 500000 Kč:

  • při využití ručitele lze získat úvěr i při nižší bonitě žadatele

  • bezúčelovou půjčkou lze zaplatit naprosto cokoliv

  • možnost odkladu splátek (splátkových prázdnin)

Nevýhody půjčky do 500000 Kč:

  • peníze většinou pouze na účet, nikoliv v hotovosti

  • dlouhodobý závazek na několik let

  • nižší schvalovatelnost (zejména u bank)