Potřebujete půjčit větší obnos finančních prostředků? Pokud plánujete výdaj do 400000 Kč, pak můžete s prosbou o finanční injekci oslovit jak banky, tak nebankovní společnosti. Protože je nabídka půjčkových produktů opravdu bohatá, je občas složité se v ní bezpečně zorientovat. Jak půjčku do 400 000 Kč vybrat a nešlápnout vedle?

Máte nespočet možností

Protože jde o poměrně vysokou částku k zapůjčení, vybírat si můžete jak z bankovních, tak nebankovních produktů. Banky obecně nabízí půjčky účelové a ty, u kterých není potřeba využití finančních prostředků dokládat.

V prvním případě můžete získat půjčku 400 000 Kč třeba na pořízení nového automobilu, rekonstrukci a modernizaci, nebo vybavení domácnosti. Účelové půjčky jsou oproti bezúčelovým levnější. Pamatujte ale na to, že musíte shromažďovat veškeré dokumenty, které prokazují účel využití prostředků.

Pokud se nechcete zdržovat zbytečnou administrativou nebo plánujete peníze využít mimo standardní účely, poohlédněte se po nabídce bezúčelových půjček. Ty jsou sice obecně dražší, ušetří vám ale spoustu starostí a času se zbytečným papírováním a byrokracií. Kromě bank je navíc nabízí i nebankovní společnosti.

Půjčky mezi sebou porovnejte

A jak se zorientovat ve světě bankovních a nebankovních půjček? Tady vám skvěle poslouží praktické online srovnávače a nezávislé kalkulačky. Na základě vstupních parametrů se před vámi otevře aktuální nabídka půjčkových produktů, z nichž si můžete snadno vybrat ten, který nejlépe odpovídá vašim představám a požadavkům.

Při výběru věnujte pozornost nejen úroku, ale zejména RPSN, které má mnohem lepší vypovídací schopnost. O peníze můžete zažádat online nebo přímo na pobočce. Jejich výplata je často možná pouze na ověřený bankovní účet žadatele. Protože jde o vyšší částku k zapůjčení, vyplatí se sjednat si kvalitní pojištění schopnosti splácet.

Pokud máte negativní záznam v registrech dlužníků nebo nechcete, či nemůžete doložit příjem potvrzením od zaměstnavatele, v bance s největší pravděpodobností nepochodíte. V takovém případě se raději zaměřte na nabídku nebankovních společností, které poskytují půjčky i rizikovým klientům.

V jejich portfoliu najdete půjčky bez registru i dokládání příjmu. Připravte se ale na to, že riziko, které tímto úvěrováním vybrané společnosti podstupují, se projevuje na výši úroků. Tyto úvěry jsou tak obecně dražší, než účelové půjčky v bance. Na druhou stranu pro řadu žadatelů představují jedinou možnost, jak peníze navíc získat.

Výhody půjčky do 400000 Kč:

  • Bohatá nabídka bankovních i nebankovních produktů

  • Možnost vyřízení online

  • Dlouhá splatnost

Nevýhody půjčky do 400000 Kč:

  • Dlouhodobý závazek

  • Nutnost pravidelného a doložitelného příjmu

  • U účelové půjčky je nutno prokázat účel využití prostředků