Půjčkou ve výši 200000 Kč můžete pokrýt nákladnější rekonstrukci nebo třeba nákup automobilu. Investovat vypůjčené peníze můžete ale taky do podnikání nebo třeba cestování. Ať už potřebujete půjčit z různých důvodů, je dobré vědět, jaké možnosti v téhle oblasti máte. Poradíme, kde vám půjčí 200 000 Kč a přidáme i několik praktických informací.

Půjčit si můžete od banky i nebankovní společnosti

Drtivá většina zájemců o půjčku míří v první řadě ke své (nebo konkurenční) bance. Málokdo ale tuší, jak náročné a zdlouhavé je často samotné vyřízení půjčky. Bankovního úředníka totiž bude zajímat nejen vaše finanční minulost, ale zejména bonita.

Budete taky muset doložit své příjmy, případně si na pomoc přizvat spolužadatele. Některé banky mohou za závazek požadovat ručení třeba ve formě nemovitosti. Pokud jste pro banku příliš rizikovým klientem, půjčku vám pravděpodobně neschválí.

Naštěstí existují nebankovní společnosti, nabízející půjčky i těm žadatelům, kteří v bance neuspěli. I tady ale můžete narazit na ručení v podobě majetku nebo požadavek na spolužadatele. Jednou ze základních podmínek je samozřejmě i pravidelný a doložitelný příjem.

Ten ale nemusíte dokládat potvrzením od zaměstnavatele. Nebankovní společnosti mají často vlastní způsoby, jak příjem žadatele ověřit. Půjčku do 200 000 Kč můžete získat i se záznamem v registru dlužníků. Tady ale počítejte s vyšším úrokem.

  • Mohlo by vás zajímat: Nedokážete se zorientovat v nabídkách nebankovních půjček?

Pomocí naší kalkulačky je snadno porovnáte mezi sebou!

Bezúčelová půjčka na delší dobu

Půjčka 200000 Kč bývá často bezúčelová. Co to znamená v praxi? Zejména to, že jak bance, tak nebankovní společnosti nemusíte dokládat, jak s vypůjčenými prostředky naložíte. Na rozdíl od účelové půjčky, která bývá zpravidla levnější, tak nemusíte shromažďovat nejrůznější faktury nebo další dokumenty.

Půjčku si můžete nechat vyplatit na bankovní účet. Tady je ale potřeba ho ověřit pomocí jednokorunového ověřovacího poplatku. Ihned po schválení žádosti a ověření účtu jsou peníze odesílány. Výplata v hotovosti zpravidla není možná.

Co se týče splatnosti půjčky do 200000 Kč, ta se často pohybuje v řádech měsíců i let. Výhodou jsou nižší měsíční splátky a dostatek času pro navrácení vypůjčených prostředků.

Výhody půjčky do 200000 Kč:

  • Při dobré bonitě není nutný ručitel ani zástava

  • Delší splatnost

  • Nižší měsíční splátky

Nevýhody půjčky do 200000 Kč:

  • Pravidelný a doložitelný příjem

  • V některých případech nutný ručitel

  • Vzniká dlouhodobý závazek