• Online srovnání a sjednání

  • Výsledek do 2 minut se slevou až 50 %

  • Vše vyřídíte pohodlně z PC nebo telefonu

  • Můžete sjednat i v den odjezdu

Co je cestovní pojištění do zahraničí?

Cestovní pojištění do zahraničí vás ochrání na cestách mimo Českou republiku. V první řadě kryje léčebné výlohy – náklady na zdravotní ošetření či hospitalizaci. Když na dovolené v zahraničí onemocníte nebo se zraníte, s cestovním pojištěním se můžete vydat k lékaři či do nemocnice bez obav, že vás lékařské ošetření finančně zruinuje.

Kromě léčebných výloh si v rámci cestovního pojištění můžete pojistit i další rizika. K nejoblíbenějším připojištěním patří:


  • úrazové pojištění,

  • pojištění zavazadel,

  • pojištění odpovědnosti,

  • pojištění storno poplatků.



Pokud se chystáte na aktivní dovolenou, měli byste se zajímat o připojištění rizikových sportů.

Součástí cestovního pojištění jsou také asistenční služby. Díky nim můžete 24 hodin denně kontaktovat českého pracovníka, který vám poradí, jak správně postupovat při pojistné události. V případě potřeby se asistenční služba postará o váš převoz domů.

Cestovní pojištění je nejlepší způsob, jak si nenechat cestu do zahraničí znepříjemnit výdaji za zdravotní péči, ať se chystáte k našim sousedům nebo na druhý konec světa.

Proč si sjednat cestovní zdravotní pojištění?

Uhradí náklady na lékařskou péči do výše milionů korun

Bez cestovního pojištění budete v zemích mimo EU hradit veškeré náklady na lékařskou péči z vlastní kapsy. A ty mohou dosáhnout až milionů korun.

Zaplatí záchranu horskou službou i spoluúčast v EU

Cestovní pojištění nepodceňujte ani při cestách po Evropě. Na rozdíl od modré kartičky EHIC lze cestovní pojištění uplatnit i na spoluúčast, zásah horské služby a převoz do ČR.

Poskytne nonstop pomoc na telefonu

Asistenční služby jsou vám k dispozici 24 hodin denně a pracovníci mluví česky. Zprostředkují vám lékařské ošetření, a tak nemusíte spoléhat na své jazykové znalosti.

Nabízí ochranu nad rámec léčebných výloh

Kromě pojištění léčebných výloh si můžete sjednat řadu užitečných připojištění – zavazadel, odpovědnosti, storno poplatků, právní ochrany, autoasistence a další.

Chystáte se do zahraničí autem?

Na dovolené autem se musíte postarat nejen o své zdraví, ale také o zdraví svého plechového miláčka. Přestože vaše auto několik let spolehlivě šlape, problémy se můžou objevit právě na dovolené, když se to nejméně hodí. Naštěstí existuje autoasistence, kterou si můžete přidat k cestovnímu pojištění. Zachrání vás při poruše, havárii, odcizení vozidla nebo vandalismu.

Autoasistence k cestovnímu pojištění zahrnuje:

  • drobné opravy vozu na místě,

  • odtah nepojízdného vozu do nejbližšího servisu,

  • odtah do ČR, pokud vůz nelze v zahraničí rychle opravit,

  • ubytování posádky nebo náhradní dopravu do cílové destinace nebo domů.


Velkou výhodou je, že si auto asistenci sjednáte k cestovnímu pojištění. V jednom kroku tak pojistíte sebe i své vozidlo. Spočítejte si cenu cestovního pojištění s naší kalkulačkou a ve výsledcích se zaměřte na produkty označené jako Dovolená autem.


Tuzemské cestovní pojištění – pro cesty po České republice

Cestovní pojištění si většinou sjednáváte při cestě do zahraničí. Ale věděli jste, že se vám bude hodit i na dovolené v České republice? V rámci tuzemského cestovního pojištění si totiž můžete sjednat užitečná připojištění:

  • úrazové pojištění (pro případ trvalých následků po úrazu, smrt úrazem, denní odškodné při hospitalizaci následkem úrazu),

  • pojištění osobních věcí a jiných zavazadel (elektronika, sportovní vybavení),

  • pojištění odpovědnosti za způsobenou škodu na zdraví či majetku (když něco při cestách rozbijete nebo někoho zraníte),

  • pojištění asistenčních služeb (turistické informace, telefonická pomoc v nouzi, pojištění právní ochrany),

  • pojištění základních sportů (např. turistika, cyklistika, plavání, golf, fotbal a jiné),

  • možnost připojištění rizikových sportů (např. skoky do vody, skiatlon, jachting, akrobatické lyžování a mnoho dalších).



Tuzemské cestovní pojištění využijete zejména při aktivní dovolené, například turistice v horách, cyklistice, lyžování nebo sjíždění řeky. Při sportování hrozí více úrazů a také roste pravděpodobnost, že zraníte někoho jiného – například na horách srazíte jiného lyžaře. V takovém případě mu musíte uhradit odškodnění za zdravotní újmu i zničenou výbavu. Když si sjednáte cestovní pojištění s připojištěním odpovědnosti, nemusíte si s financemi dělat starosti, pojišťovna vezme úhradu nákladů na sebe.

Proč si sjednat cestovní pojištění i do zemí EU?

Možná se ptáte, proč si sjednat cestovní pojištění na cesty do Evropské unie, kde přece máme Evropský průkaz zdravotního pojištění (EHIC), který kryje základní zdravotní péči?

I když je karta EHIC užitečná a kryje akutní zdravotní ošetření, nezahrnuje všechny potřebné služby. EHIC se vztahuje pouze na ošetření ve veřejných zdravotnických zařízeních, avšak například v Alpách je většina klinik soukromých. Když se zraníte při lyžování a horská služba vás převeze na nejbližší soukromou kliniku, bez cestovního pojištění budete muset lékařskou péči zaplatit ze svého.

Navíc uhradíte i zásah horské služby, protože ten není ve většině zemí součástí veřejného zdravotního pojištění, a to ani u našich sousedů na Slovensku. Taková záchrana vrtulníkem v horách by ve vašem rozpočtu udělala pořádnou díru, vyjde na víc jak sto tisíc korun. V některých zemích musíte počítat také se spoluúčastí. Navíc vám EHIC nekryje náklady na transport do ČR nebo převoz ostatků.

Cestovní pojištění je navrženo tak, aby vám poskytlo komplexní krytí a klid na duši během vaší cesty, bez ohledu na to, zda jste v zemi EU nebo jinde ve světě. Kromě pojištění léčebných výloh si totiž můžete zvolit další připojištění – zavazadel, storno poplatků nebo právní ochrany. V rámci cestovního pojištění rozhodně oceníte i asistenční služby v českém jazyce.

Kolik stojí cestovní pojištění?

Cestovní pojištění se rozhodně vyplatí. Pořídíte ho už od pár korun za den a přitom vás chrání před milionovými náklady.

JednotlivecPárRodina

Slovensko

od 14 Kč

od 28 Kč

od 35 Kč

Chorvatsko

od 14 Kč

od 28 Kč

od 35 Kč

Egypt

od 14 Kč

od 28 Kč

od 35 Kč

Thajsko

od 25 Kč

od 50 Kč

od 63 Kč

USA

od 42 Kč

od 84 Kč

od 105 Kč


Příklad ceny cestovního pojištění na 1 den přes Srovnejto.cz pro jednotlivce, pár a 4člennou rodinu.

Cena cestovního pojištění závisí na několika faktorech:

  • Délka cesty: Cestovní pojištění na jeden den pořídíte za pár korun. Pojištění dlouhodobých cest do zahraničí, a zvlášť do mimoevropských destinací, vás vyjde na několik tisíc korun.

  • Cílová destinace: Většina pojišťoven rozděluje svět do tří oblastí: Evropa, svět kromě USA/Kanady a svět vč. USA/Kanady. Pojištění pro Evropu bývá levnější, protože náklady na ošetření jsou nižší a je snazší převézt pacienta do ČR. Naopak nejdráž vychází cestovní pojištění pro USA a Kanadu, kde jsou velmi vysoké náklady na lékařské služby, zároveň repatriace do ČR by se prodražila.

  • Rozsah krytí: Čím vyšší pojistné limity si zvolíte, tím více za cestovní pojištění zaplatíte. To však platí pouze v rámci jedné pojišťovny – jiná pojišťovna vám může nabídnout vyšší krytí za stejnou nebo dokonce nižší cenu. Z toho důvodu je důležité udělat si srovnání cestovního pojištění.

  • Typ cesty: Většina lidí si cestovní pojištění sjednává na dovolenou, ale je potřeba i pro služební cestu, studijní pobyt či práci v zahraničí. Účel cesty může ovlivnit, kolik cestovní pojištění stojí.

  • Doplňková připojištění: Kromě léčebných výloh si můžete připlatit krytí dalších rizik – například pojištění zavazadel, pojištění odpovědnosti nebo pojištění rizikových sportů.

  • Jednorázová nebo opakovaná cesta: Cena krátkodobého cestovního pojištění se počítá za každý den. Pokud vyrážíte na delší cestu nebo se za hranice vydáváte několikrát ročně, pravděpodobně se vám vyplatí sjednání celoročního cestovního pojištění s opakovanými výjezdy.

  • Věk pojištěnce: Obecně představují mladší cestovatelé nižší riziko a platí nižší cenu pojištění, zatímco starší cestovatelé musí hradit vyšší cenu kvůli zvýšenému riziku zdravotních problémů.



Každá pojišťovna sestavuje cenu cestovního pojištění na základě vlastních parametrů, a proto se ceny můžou lišit o desítky procent. Porovnejte si nabídky cestovního pojištění od různých pojišťoven pomocí naší online kalkulačky. Během 2 minut najdete nejlevnější cestovní pojištění a získáte přístup k výhodným neveřejným nabídkám.



Příklad ceny pojištění na vodní sporty pro týdenní dovolenou v Řecku pro 4člennou rodinu

Cestovní pojištění se rozhodně vyplatí. Pořídíte ho už od pár korun za den a přitom vás chrání před milionovými náklady.

AXA Excellent

Slavia Dovolená letadlem

UNIQA Mini

Allianz Excellent

Cena pojištění

3 342 Kč

855 Kč

490 Kč

1 344 Kč

Léčebné výlohy

500 000 000 Kč

10 000 000 Kč

4 000 000 Kč

neomezené

Odpovědnost za škodu

25 000 000 Kč

2 000 000 Kč

1 000 000 Kč

2 000 000 Kč

Pojištění zavazadel

60 000 Kč

15 000 Kč

x

20 000 Kč

Úrazové pojištění

1 000 000 Kč

400 000 Kč

100 000 Kč

400 000 Kč


Příklad ceny cestovního pojištění na 7 dní přes Srovnejto.cz pro 2 dospělé a 2 děti (rodinná sleva) s připojištěním rizikových sportů – vodní sporty (např. plachtění, windsurfing, surfing, kiting, potápění).

Co je potřeba pro sjednání cestovního pojištění přes internet?

Sjednání cestovního pojištění online je snadné, zvládne to opravdu každý. Nepotřebujete k tomu nic jiného než pár minut času. Nejdříve vyplňte jednoduchý formulář a porovnejte si různé nabídky od několika pojišťoven.

1

Vyplňte cílovou destinaci.

2

Uveďte datum odjezdu a návratu.

3

Vyberte typ cesty (turistická, pracovní, studijní).

4

Vyplňte počet a věk cestujících.

5

Klikněte na tlačítko a získejte srovnání cen.

Do 2 minut získáte srovnání nabídek cestovního pojištění od několika pojišťoven. Z nabídky si vyberte cestovní pojištění podle svých potřeb a klikněte na něj. Pro uzavření smlouvy vyplňte své osobní a kontaktní údaje. Po potvrzení můžete rovnou přejít k platbě.

Smlouva a kartička pojištění s číslem na asistenční službu vám přijde e-mailem ihned po zaplacení pojištění. Oba dokumenty vytiskněte a vezměte s sebou na cesty, případně je stáhněte do svého mobilního telefonu.


Věděli jste?

Když si sjednáte cestovní pojištění online a ihned ho zaplatíte kartou, bude platné okamžitě. Další možností je platba převodem, ale její připsání na účet pojišťovny může trvat i několik dní. Sjednáváte si cestovní pojištění na poslední chvíli? Pak ho vždy zaplaťte online platební kartou.

Co všechno cestovní pojištění do zahraničí kryje?

Cestovní pojištění kryje léčebné výlohy do výše limitu, který jste si sjednali. Vztahuje se na nezbytné náklady, na stanovení diagnózy, lékařské ošetření, hospitalizaci v nemocnici a potřebné léky. Cestovní pojištění kryje také přepravu z místa úrazu do nemocnice, včetně zásahu horské služby, pokud smlouva neudává jinak. Cestovní pojištění obvykle nekryje ošetření u zubního lékaře, nebo pouze do stanoveného limitu.

V ceně cestovního pojištění jsou zahrnuty asistenční služby, které vám v případě pojistné události poradí, jak dál postupovat. Asistenční služba zprostředkuje zdravotní péči a zajistí úhradu nákladů za hospitalizaci nebo náročné ambulantní ošetření. To znamená, že v nemocnici nemusíte hradit ošetření ze svého. Asistenční služba se spojí přímo s nemocnicí a poskytne jí finanční záruky na vaši léčbu. Postará se také o převoz nemocného zpět do České republiky, jestliže to jeho zdravotní stav vyžaduje.

Základní sporty v ceněRizikové sporty za příplatek

turistika

plachtění

tenis

surfování

plavání

jízda na koni

cykloturistika

hokej

plážový volejbal

skialpinismus

inline brusle

přístrojové potápění




Jaká připojištění k cestovnímu pojištění si připlatit?

Cestovní pojištění není jen pojištění léčebných výloh. Ochrání vás i proti dalším rizikům, ale záleží na tom, jakou variantu máte sjednanou. Většina pojišťoven nabízí balíčky cestovního pojištění – od základního balíčku s nízkými limity u léčebných výloh, až po komplexní balíčky služeb s vysokým krytím a celou řadou připojištění. Jaká doplňková připojištění se nabízí?

  • Úrazové pojištění se vztahuje na situace, kdy v zahraničí utrpíte úraz s trvalými následky (příp. smrtí).

  • Pojištění odpovědnosti vás chrání pro případy, kdy způsobíte jiné osobě újmu na zdraví nebo majetku.

  • Pojištění zavazadel vám poskytne finanční náhradu při poškození, ztrátě nebo odcizení zavazadel a dalších věcí osobní potřeby.

  • Pojištění storno poplatků vám přijde vhod, jestliže musíte cestu do zahraničí zrušit ze zdravotních nebo jiných závažných důvodů.

  • Pojištění právní ochrany vám pomůže řešit spory s cestovní kanceláří, leteckým dopravcem, případně v trestním řízení, pokud jste během doby pojištění způsobili dopravní nehodu.

  • Pojištění autoasistence poskytuje asistenční služby při havárii nebo poruše vozidla v zahraničí, např. odtah do servisu, náhradní vůz, ubytování po dobu opravy apod.

  • Pojištění půjčeného auta kryje spoluúčast, kterou zaplatíte autopůjčovně, když způsobíte havárii nebo poškodíte půjčené vozidlo.



U některých pojišťoven narazíte i na méně častá připojištění. Například připojištění doktor na telefonu vám umožňuje 24 hodin denně přímo kontaktovat českého lékaře a konzultovat s ním svůj zdravotní stav. Připojištění drink povolen rozšiřuje platnost cestovního pojištění i pro případy, že se úraz stal pod vlivem alkoholu.

Jaké jsou výluky z cestovního pojištění?

Cestovní pojištění se nevztahuje na situace, kdy újma byla způsobena:


  • úmyslně pojištěným, např. v souvislosti s pokusem o sebevraždu,

  • kvůli nedodržení bezpečnostních opatření (např. jízda na kole a lyžování bez přilby, vodní sporty bez plovací vesty),

  • po požití alkoholu a jiných návykových látek,

  • nedodržením právních předpisů dané země,

  • v souvislosti s psychickými poruchami a duševními onemocněními,

  • při provozování profesionálního sportu nebo při účasti na soutěžích,

  • během výprav do míst s extrémními klimatickými podmínkami a do odlehlých míst (např. poušť, otevřené moře, polární oblasti, jeskyně, prales),

  • při manipulaci s pyrotechnikou nebo střelnými zbraněmi.



Cestovní pojištění nelze uplatnit na ošetření chronických onemocnění a úrazů, očkování, vyšetření při těhotenství, kosmetické zákroky nebo události, které vyplývají ze zanedbané preventivní péče.


Kam Češi nejčastěji jezdí na dovolenou?

K top 3 destinacím, kam Češi vyráží na dovolenou, patří:



Když se podíváme na počet turistů, kteří vyjíždí do zahraničí na zájezdy s cestovní kanceláří, vede u českých dovolenkářů:


Zvlášť u našich sousedů si spoustu lidí s cestovním pojištěním neláme hlavu, vždyť je to jen za hranicemi. Přitom na Slovensku se za zásah horské služby platí, protože není součástí veřejného zdravotního pojištění. Pokud se tedy chystáte do Tater nebo jiných slovenských hor, cestovní pojištění by vám rozhodně nemělo chybět.

Egypt a Turecko se zase předhání v tom, kolik turistů si z tamní dovolené odveze zažívací problémy. Faraonova pomsta se nevyhne takřka nikomu, rozdíly spočívají spíše v závažnosti potíží. Zatímco někoho potrápí střevní potíže sotva jeden den, jiný může po průjmech trvajících několik dní skončit až na kapačkách v nemocnici.

Ani takové „banality“ jako průjem tak na dovolené nepodceňujte, protože během pár dní se můžou proměnit v závažné komplikace. Raději se vydejte k lékaři včas. S kvalitním cestovním pojištěním se nemusíte bát, že se návštěva lékaře prodraží – výdaje za zdravotní péči totiž uhradí pojišťovna.


Kdy je nejlepší čas pro sjednání cestovního pojištění?

Sjednání cestovního pojištění je důležitý krok před každou cestou. Ale kdy je nejvhodnější čas to udělat? Cestovní pojištění musí být platné, než překročíte hranice České republiky nebo projdete odbavením na letišti.

Naštěstí v dnešní době, kdy si cestovní pojištění jednoduše uzavřete přes internet, to klidně můžete nechat na poslední chvíli. Podmínkou ovšem je, že zaplatíte cestovní pojištění online platební kartou. Kdybyste zvolili platbu převodem, může pár dní trvat, než se peníze připíšou na účet pojišťovny, a tím pádem by cestovní pojištění nebylo platné.

Existuje však i případ, kdy byste sjednání cestovního pojištění neměli nechávat na poslední chvíli, a to když máte zájem o pojištění storno poplatků. Většina pojišťoven požaduje, abyste si pojištění storno poplatků sjednali v okamžiku zakoupení zájezdu (letenek, ubytování) nebo nejpozději do několika dní.

Věděli jste?

Některé pojišťovny umožňují sjednání cestovního pojištění ze zahraničí. V takovém případě se však obvykle uplatňuje tzv. ochranná lhůta, která typicky činí 1 až 7 dní. To znamená, že cestovní pojištění začne platit až po uplynutí této lhůty.




Jak je krytá lékařská péče v zahraničí bez cestovního pojištění?

  • V Evropské unii

    V rámci Evropské unie můžete na akutní ošetření využít Evropský průkaz zdravotního pojištění (EHIC). Mohlo by se tak zdát, že při cestách po Evropě nepotřebujete cestovní pojištění a vystačíte si s modrou kartičkou. Bohužel tomu tak není a na evropskou kartičku se raději nespoléhejte. Neplatí totiž v soukromých zdravotnických zařízeních, na zásah horské služby ani nutný převoz pacienta do ČR. Navíc byste museli uhradit spoluúčast ve stejné výši jako místní obyvatelé.

  • Mimo Evropskou unii

    Pokud cestujete mimo EU a nemáte cestovní pojištění, lékařská péče není krytá. To znamená, že veškeré náklady na zdravotní ošetření musíte zaplatit z vlastní kapsy. Přitom částky vás mohou nepříjemně překvapit, jelikož v ČR máme téměř veškerou zdravotní péči zdarma. Návštěva lékaře kvůli angíně vás může v zahraničí vyjít na tisíce korun, sádra na zlomenou ruku na desítky tisíc korun. Náklady na vážné úrazy vyžadující operaci a hospitalizaci, případně letecký převoz zpět do ČR, se mohou vyšplhat na miliony korun.

Jak postupovat při pojistné události?

Ať už dojde k úrazu nebo onemocnění, co nejdříve kontaktujte asistenční službu. Nejste-li v ohrožení života, zavolejte na asistenční linku, kde vás odkážou na smluvního lékaře nebo nemocnici. Pokud jste ve vážném stavu a do nemocnice vás odveze záchranná služba, měli byste vy nebo vaši blízcí co nejdříve kontaktovat asistenční službu a oznámit, v jakém zdravotnickém zařízení se nacházíte.

Jestliže řešíte pouze menší zdravotní problémy a ambulantní zákroky, zpravidla musíte ošetření zaplatit na místě v hotovosti. Poté náklady uplatníte u pojišťovny, kde jste si sjednali cestovní pojištění a požádáte o zpětné proplacení. Proto si uschovejte veškeré lékařské zprávy a faktury. Většina pojišťoven přijímá oznámení o pojistné události online – stačí vyplnit formulář na webových stránkách nebo dokumenty poslat e-mailem.

Při hospitalizaci a větších ambulantních zákrocích za vás pojišťovna poskytne zdravotnickému zařízení garanci uhrazení nákladů. Tím pádem nemusíte na místě nic platit.

Asistenční služby vám poradí s dalším postupem také u pojistných událostí z pojištění zavazadel, odpovědnosti nebo storno poplatků. Prvním krokem je však za všech okolností volat asistenční služby.

1

Kontaktujte asistenční službu ihned po vzniku pojistné události.

2

Při vzniku větší škody nebo podezření ze spáchání trestného činu přivolejte policii (autonehoda, události z pojištění odpovědnosti, přepadení).

3

Při věcné škodě vyfoťte místo události, vzniklé poškození a sepište poškozené věci.

4

Nikdy nepodepisujte dokumenty, kterým nerozumíte.

5

Veškeré doklady související s událostí (faktury, lékařské zprávy, policejní protokoly) uschovejte a předložte pojišťovně.

Můžu cestovní pojištění vypovědět?

U běžného jednorázového cestovního pojištění zaniká pojištění automaticky, a to o půlnoci dne, který je uveden ve smlouvě jako konec cestovního pojištění. Pokud se do ČR vrátíte před tímto termínem, k zániku cestovního pojištění dojde překročením hranice ČR nebo odbavením na letišti po příletu do ČR.

U cestovního pojištění s opakovanými výjezdy je to jinak, jelikož nemá pevně stanovený konec pojištění a dochází k jeho automatickému prodloužení. Výpovědní podmínky jsou podobné, jako jste zvyklí třeba u povinného ručení.

Cestovní pojištění s opakovanými výjezdy můžete vypovědět:

  • do 2 měsíců od sjednání smlouvy,

  • do 3 měsíců od oznámení vzniku pojistné události,

  • 6 týdnů před koncem pojistného období (před výročím smlouvy).



Zároveň máte právo od smlouvy odstoupit do 14 dnů, pokud byla sjednána na dálku nebo mimo obchodní prostory pojišťovny. Další možností je ukončení smlouvy písemnou dohodou kdykoliv v průběhu trvání cestovního pojištění, ovšem musí na ni přistoupit obě strany.


Je výhodnější dlouhodobé cestovní pojištění?

Cestujete do zahraničí několikrát ročně nebo se chystáte na měsíční dovolenou? Pak se vám pravděpodobně vyplatí dlouhodobé cestovní pojištění. Skvěle se hodí také na studijní nebo pracovní pobyty. Nicméně si dobře nastudujte podmínky dlouhodobého cestovního pojištění, většinou se jedná o cestovní pojištění s opakovanými výjezdy – například na 60 nebo 90 dnů.

Jak přesně cestovní pojištění s opakovanými výjezdy funguje? Sjednáváte si ho na dobu neurčitou, tudíž můžete kdykoliv během roku vycestovat do zahraničí a máte platné pojištění. Okamžikem překročení hranic se začíná počítat lhůta (obvykle 60 nebo 90 dnů), po níž se můžete zdržovat v zahraničí. Po jejím uplynutí se musíte vrátit do České republiky. Poté můžete znovu odcestovat do zahraničí, ale opět maximálně na 60/90 dnů.

Pokud při pobytu v zahraničí překročíte stanovenou lhůtu, přestává být cestovní pojištění platné. Z toho důvodu není cestovní pojištění s opakovanými výjezdy vhodné pro dlouhodobé pobyty v zahraničí trvající několik měsíců. Například digitální nomádi, kteří se chystají na několik měsíců do Asie, by si měli vybrat dlouhodobé cestovní pojištění platné po celou dobu pobytu.


Stačí vám cestovní pojištění k platební kartě?

  • Kdy ano

    • Stačí vám nízké pojistné limity.

    • Jedete na méně rizikové cesty po EU.

    • Nepotřebujete připojištění zavazadel, odpovědnosti aj.

    • Např. nákupy v Německu, návštěva příbuzných na Slovensku.

  • Kdy ne

    • Jedete na cestu mimo EU.

    • Budete v zahraničí sportovat nebo chodit po horách.

    • Chcete si pojistit odpovědnost, zavazadla, vozidlo aj.

    • Např. lyžování v Alpách, poznávací zájezd do USA.

Které pojišťovny cestovní pojištění nabízejí?

V České republice působí více než desítka pojišťoven, které nabízí cestovní pojištění. Nabídky pojišťoven se liší v pojistných limitech, dostupných připojištěních i ceně. K nejoblíbenějším pojišťovnám patří:

  • Allianz,

  • AXA ASSISTANCE,

  • ČSOB Pojišťovna,

  • UNIQA,

  • Generali Česká pojišťovna,

  • ERV – Evropská pojišťovna,

  • Slavia pojišťovna,

  • Union pojišťovna,

  • VZP.

Naštěstí už si nemusíte procházet každou nabídku zvlášť. Díky našemu online srovnávači si během chvilky porovnáte cestovní pojišťovny od různých pojišťoven a vyberete to, které odpovídá vašim potřebám a preferencím.

Sjednání cestovního pojištění pak zabere sotva pár minut – stačí kliknout na vybrané pojištění, vyplnit osobní údaje a odeslat platbu. Pojistnou smlouvu a kartičku obdržíte do e-mailu a jste připraveni vyrazit na bezstarostnou dovolenou.




Které cestovní pojištění je nejlepší?

Přestože na internetu najdete žebříčky nejlepších cestovních pojištění, nedá se říct, které je nejlepší. Záleží na vašich individuálních potřebách a preferencích, cílové destinaci i plánovaných aktivitách. Co se může jevit jako nejlepší cestovní pojištění pro jednoho, nemusí nutně vyhovovat potřebám jiného cestovatele.

Příklad

Při cestě na dovolenou autem s dětmi do Chorvatska pro vás bude důležité zajistit si autoasistenci, aby kvůli poruše auta nezůstala celá rodina stát někde u silnice. Pokud se chystáte potápět v Egyptě, nesmí vám chybět připojištění rizikových sportů. A při cestě do národních parků Kanady pro vás bude důležité sjednat si vysoké limity u léčebných výloh.




Jak vybrat cestovní pojištění

  • 1

    Pojistné limity

    Volte dostatečný limit na pojištění léčebných výloh, a to zejména při cestách mimo Evropu. Čím je zdravotnictví v dané zemi dražší a čím rizikovější aktivity plánujete, tím by mělo být krytí vyšší. Na cesty po EU doporučujeme cestovní pojištění s limity alespoň 5 milionů korun, mimo Evropu 10+ milionů korun.

  • 2

    Doba trvání

    Zvolte dobu trvání pojištění odpovídající délce vaší cesty (od překročení hranic/nastoupení do letadla). Jestliže plánujete cestovat vícekrát za rok, nejspíš se vám vyplatí cestovní pojištění s opakovanými výjezdy.

  • 3

    Dostupná připojištění

    Ověřte, zda potřebujete připojištění na sportovní aktivity – např. lyžování nebo potápění. Každá pojišťovna má jiný seznam rizikových sportů a některé aktivity jsou dokonce nepojistitelné. Rozhodně by vám nemělo chybět připojištění odpovědnosti, z nějž se hradí škody, které způsobíte jiné osobě na zdraví či majetku.

  • 4

    Recenze a reference

    Ptejte se svých přátel a rodiny na zkušenosti a čtěte recenze na cestovní pojištění online.



Cestovní pojištění je investicí do vašeho klidu a bezpečí během cesty. Nikdy nevíte, co vás může potkat, a mít pojištění vám může ušetřit spoustu starostí a finančních nákladů.

Slova našich klientů

  • avatar - žena
    Veronika H.Spokojená zákaznice

    ,,Děkuji za velmi milý online servis, jsem velmi spokojená a vaši společnost velmi ráda doporučím dál. Služby využívám již dlouho."

  • avatar - žena
    Denisa B.Spokojená zákaznice

    ,,Využívám vždy k vyřízení cestovního pojištění a nemůžu si na nic stěžovat."

  • avatar - žena
    Daniela R.Spokojená zákaznice

    ,,Je fajn, že srovnání je ucelené se všemi parametry."

  • avatar - muž
    Pavol I.Spokojený zákazník

    ,,Snad pouze spokojenost. Díky vám jsem si vybral to nejlepší cestovní pojištění v poměru cena/výkon. Děkuji."

  • avatar - žena
    Aneta K.Spokojená zákaznice

    ,,Jednoduchá domluva, skvěle zařízené, velký výběr. Doporučuji všem."

  • avatar - žena
    Alžběta E.Spokojená zákaznice

    ,,Nemám žádnou výtku, naopak jsem velmi spokojená, že je vše přehledně zpracované na jednom místě. Děkuji. :)"

Srovnaný magazín

  • Lyžařky na svahu
    30. ledna 2024|Jana Březinová
    Zimní dovolená v roce 2024 aneb Kam vyrazit na lyže a snowboard?

    Vyrazit za lyžováním a snowboardingem na české hory nebo raději do Alp? Máme pro vás seznam nejlepších středisek a srovnání cen skipasů. Zároveň přidáme tipy, na co si dát pozor, aby se vaše zimní dovolená na horách obešla bez starostí.

  • Padající lyžař
    08. prosince 2023|Petr Pohůdka
    Silvestr na horách: Tohle jsou oblíbená místa Čechů

    Krkonoše, Jizerské hory, Šumava, ale také střediska v rakouských či italských Alpách. Tak vypadají oblíbené destinace Čechů pro Silvestr na horách. Kde strávit Silvestra v rušné společnosti a kam se naopak vydat, když toužíte po klidu?

  • Zahraniční studenti v univerzitní aule
    09. listopadu 2023|Petr Pohůdka
    Cestovní pojištění pro studenty: Potřebujete ho i na Erasmus?

    Čeká vás Erasmus nebo jiný studijní pobyt v zahraničí? Bez cestovního pojištění byste vyrážet neměli. Roční pojištění na míru studentům nabízí UNIQA. Vyjde vás na 2 650 Kč. Pokud se ale v průběhu semestru plánujete zastavit v ČR, mohly by vás zaujmout levnější nabídky konkurence.

  • muz-dostava-ockovani-do-ramene
    04. listopadu 2023|Jana Březinová
    Očkování při cestách do zahraničí

    Cestování do zahraničí už nekomplikují restrikce kvůli onemocnění covid-19, ale přesto byste se před dovolenou měli o očkování zajímat. A to zejména při cestách do exotiky. Očkování vás chrání proti vážným a smrtelným nemocem, do některých zemí vás bez něj ani nepustí.

  • letovisko-egypt
    31. října 2023|Nikola Zatloukalová
    Nejoblíbenější destinace Čechů

    V žebříčku nejoblíbenějších destinací českých turistů tradičně vítězí země, do nichž jezdí vlastním autem – tedy Chorvatsko, Rakousko nebo Slovensko. Které další destinace jsou oblíbené?

  • El Hierro - Kanárské ostrovy
    24. října 2023|Nikola Zatloukalová
    Do tepla v zimě: 8 tipů, kam letos vyrazit

    Máte rádi teplo v zimě? Pak na nic nečekejte a vydejte se na exotickou zimní dovolenou. Podívejte se na Kanárské ostrovy nebo Zanzibar. Jaké jsou tam teploty? A jak je to s podmínkami pro vstup do země?

  • Ospalý muž s kufrem na letišti - jet lag
    18. října 2023|Nikola Zatloukalová
    Jak zvládnout jet lag a nepřijít o půlku dovolené

    Dlouhý let na dovolenou s sebou často přináší jet lag. Ten vás může potkat především při cestování přes více časových pásem. Mezi jeho hlavní projevy patří ospalost. S jeho zvládnutím vám může pomoci nejen melatonin, ale také dostatečný pitný režim.

  • Vánoce v Egyptě - velbloud v santovské čepici
    17. října 2023|Richard Zona
    Vánoční kouzlo ve slunečném Egyptě: Užijte si vánoční pohodu pod palmami

    Vánoční oslavy v Egyptě mají své vlastní tradice, které je poněkud odlišují od těch českých. V první řadě, pro místní obyvatele mají Vánoce hluboký náboženský význam, neboť Egypt je historicky spojen s biblickými událostmi.

  • Nabourané auto
    14. října 2023|Jana Březinová
    Dopravní nehoda v zahraničí: Jak postupovat?

    V roce 2022 Češi v zahraničí způsobili 7028 nehod, nejvíce v Německu a na Slovensku. To představuje téměř 4 % všech nehod. Šance, že budete nehodu při cestách po Evropě řešit, tak rozhodně není zanedbatelná. Nastudujte si předem správný postup. Až vás na místě ochromí stres nebo jazyková bariéra, budete přesně vědět, co dělat.

  • Muž s letenkami, pasem a mobilním telefonem na letišti
    11. října 2023|Nikola Zatloukalová
    Flexibilní letenky: Co to je a na co si při koupi dát pozor?

    Nezrušitelné letenky jsou minulostí. Změna termínu letu i zrušení letenky jsou možné. Dejte si pozor na to, že ne každá změna je zdarma. Například u Emirates začíná cena za změnu letenky na 3 700 Kč. Cena se pak mění v závislosti na tarifu, v němž byla letenka zakoupena. A jak to mají ostatní letecké společnosti?

Potřebujete poradit?


Využijte naše bezplatné poradenství. Naši specialisté jsou vám k dispozici.