Sledování televize v zimě

Zima u televize – nejlepší TV balíčky

5. 11. 2021
|
Délka čtení: 10 min.

Zimní počasí přímo vybízí k času strávenému u televize. Dlouhé večery vám zkrátí populární TV balíčky. Víte, čím se nabídky hlavních poskytovatelů digitálních televizí liší? Podívejte se, jak vybrat televizní balíček tak, aby splňoval vaše představy.

Kouzlo digitální televize

Přestože sledování televize patří k oblíbeným zálibám již desítky let, v určitých aspektech se tato činnost proměnila. Zatímco dříve jste naladili jen několik televizních stanic a byli závislí na pevně stanoveném programu, dnes máte jako divák daleko větší svobodu výběru. Jedním ze symbolů této změny je digitální televize. Výhody digitální televize jsou zřejmé. Jednoduché fungování přes internet, široká nabídka stanic, zpětné zhlédnutí, sledování na více zařízeních najednou nebo videotéky plné filmů.

Zaměřme se na digitální televize tří velkých hráčů O2, T-Mobilu a Vodafonu. Poskytovatelů sice existuje více, ale digitální televize zmíněných společností lze zařadit do balíčků s mobilními tarify a domácím internetem. Z pohledu zákazníka je tato varianta pohodlnější a především cenově výhodnější než zajišťování jednotlivých služeb.

Rodinné tarify se v Česku rozjížděly pomalu

Rodinné tarify jsou v zahraničí etablovanou a oblíbenou volbou. Na českém trhu se však dlouho neprosazovaly. Velký podíl na tom mají samotní operátoři, kteří až v posledních letech začali rodinné tarify trochu více propagovat. Již dříve existovaly tarify, které určitým způsobem zvýhodňovaly více či méně početné skupiny. Nicméně rodinné balíčky tak, jak je známe dnes, se objevily až před pár lety.

Jako první přišel s rodinným tarifem v roce 2015 Vodafone, který se v České republice dá v této oblasti označit za průkopníka. Až o dva roky později představilo rodinný tarif O2 a ještě o rok déle T-Mobile.

Hledáte nového poskytovatele internetové televize?

Zanechte nám svůj kontakt a naši specialisté vám s výběrem nového poskytovatele internetové televize rádi zdarma poradí.

Nemusíte se bát zbytečné administrativy, případnou změnu vyřešíme za vás.

O2 TV: Lídr digitálních televizí

O2 se prostřednictvím své O2 TV stala průkopníkem digitálních televizí v ČR. Na rozvíjení své platformy pracuje nejdéle a stále se v této oblasti dá v tuzemsku považovat za lídra. O2 TV ve srovnání se svými konkurenty jako jediná přichází s vlastním obsahem – například sportovními pořady. Právě sport tvoří jednu z domén O2 TV. Společnost totiž disponuje exkluzivními právy na vysílání významných událostí. Třeba českou fotbalovou ligu jinde neuvidíte.

O2 TV pořídíte ve třech různých variantách – bronzové, stříbrné a zlaté. Základní bronzový balíček obsahuje 65 kanálů. Na stříbrné O2 TV naladíte 105 stanic a na zlaté dokonce 137. Pokud máte zájem o specifické kanály, nemusíte nutně objednávat zlatý tarif. Možná vám postačí jeden z rozšiřujících balíčků. Ty jsou zaměřeny například na sportovní, filmové či zahraniční stanice v originálním znění. Kromě toho O2 za příplatek nabízí rodinné sledování, které vám umožní digitální televizi zapnout až na třech zařízeních zároveň.

T-Mobile TV: Široká škála stanic na šesti zařízeních najednou

V rámci zkoumané velké trojky přišel T-Mobile s digitální televizí jako druhý. Oproti O2 nedrží společnost v ruce tak silné trumfy v podobě exkluzivních práv nebo vlastní tvorby – pravděpodobně nejvýraznější výhodu v porovnání s konkurencí tvoří dokumentární program BBC Earth. Nicméně stejně jako u ostatních služeb T-Mobile těží ze široké nabídky a přijatelných cen.

Digitální televizi poskytuje T-Mobile ve 4 různých balíčcích. Nejoblíbenější Tarif M přináší 125 kanálů. Zvolit můžete ještě tarify S, L a XL s 91, 146 a 155 stanicemi. Se všemi variantami získáváte zdarma možnost sledování na dvou set-top boxech a dalších čtyřech zařízeních. K dispozici máte rovněž doplňkové balíčky, kterými si tarify obohatíte například o programy HBO, zahraniční stanice nebo kanály pro dospělé.

Vodafone TV: Pro filmové a seriálové nadšence

Vodafone vlastní digitální televizi na českém území představil až jako poslední. Na začátku svoji nabídkou nijak výrazně nevybočoval.

Partnerství s Netflixem

To se změnilo partnerstvím s populárním Netflixem. Zákazníci Vodafone TV tak získávají přístup k mnoha seriálům a filmům. Další prémiovou aplikací, na kterou Vodafone láká klienty, je Amazon Prime Video – opět se stovkami filmů a seriálů.


Vodafone TV si můžete pořídit ve třech verzích. Na základní TV Klasik naladíte 60 programů. TV Komfort jich přináší 115 a TV Komplet 145. Tarify lze rozšířit pomocí mnoha balíčků zaměřených například na filmy, dokumenty, sport nebo hudbu. V jednu chvíli smíte Vodafone TV sledovat maximálně na 6 zařízeních.

Své si najde každý uživatel

Nabídky všech tří společností se zásadně neliší – cenová válka se nekoná. Stříbrná O2 TV se 105 kanály vás měsíčně vyjde na 449 korun. Tarif M od T-Mobile, který obsahuje 125 stanic, stojí 499 korun/měsíc. TV Komfort, srovnatelnou variantu od Vodafonu se 115 programy, pořídíte samostatně za 429 korun měsíčně.

Na cenu se tedy příliš ohlížet nemusíte, stačí si ujasnit priority a projít si seznamy televizních stanic, které tito poskytovatelé nabízí. Fanoušci sportu, zejména pak fotbalu, stěží najdou lepší možnost, než jim dává O2 TV. Milovníky seriálů a filmů zase upoutá partnerství Vodafonu s Netflixem. Pokud vám jde ale například o zpravodajské kanály, velké rozdíly nečekejte.


T-Mobilu do značné míry chybí tahák, který má O2 v podobě O2 TV Sport a Vodafone v Netflixu. Společnost na svých webových stránkách láká hlavně na kanály HBO a fotbalovou Ligu mistrů, ale totéž mají v repertoáru i konkurenti. Některé uživatele může při rozhodování ovlivnit nedávné ukončení spolupráce mezi O2 TV a kanálovou skupinou AMC. Chcete-li naladit Spektrum, Sport 1, Sport 2, Minimax či JimJam, pak musíte volit mezi T-Mobilem a Vodafonem.

Nejvýhodnější balíček najdete na Srovnejto.cz

Uvažujete o zařazení digitální televize do vašeho balíčku služeb? Nechte si od nás srovnat nabídky. Zadejte své požadavky do online kalkulačky a během okamžiku uvidíte, na kolik vás balíček vyjde.

Naši operátoři se s vámi poté telefonicky spojí a představí vám všechny možnosti včetně neveřejných nabídek. Kompletní služba je pro vás k dispozici zdarma.

Jak se vám tento článek líbil?

Sdílet článek

Související články

  • Mobilní signál
    21. prosince 2023|Petr Pohůdka
    Který operátor má lepší pokrytí?

    Budování 5G sítě je v plném proudu. Nejmodernější telekomunikační standard mobilních sítí si užijete na stále větším množství míst. Nejlepší pokrytí 5G na konci roku 2023 vykazuje Vodafone. Jde ale skutečně jen o pokrytí signálem nebo do hry vstupují další faktory?

  • Digitální závislost - pár v posteli na mobilech
    09. října 2023|Petr Pohůdka
    Digitální závislost: Máte technologie pod kontrolou?

    Zhruba 445 tisíc Čechů nadměrně užívá internet. Závislost na internetu může zhoršovat spánek, mezilidské vztahy nebo fyzickou kondici. Digitální detox ale experti většinou nedoporučují. Důležitější je naučit se s technologiemi pracovat v náš prospěch.

  • Žena s ovladačem sleduje internetovou televizi
    10. dubna 2023|Petr Pohůdka
    Internetové televize: Kterého poskytovatele zvolit?

    Internetová televize se mezi diváky těší stále větší popularitě. Není divu, své oblíbené pořady si můžete pustit kdykoliv a na mnoha různých zařízeních. Jaké jsou výhody a nevýhody internetové televize a který poskytovatel nabízí nejlepší podmínky?

  • Wi-Fi vz. neomezená data a hotspot - Sedící lidé s telefony v rukou
    22. listopadu 2022|Petr Pohůdka
    Wi-Fi vs. neomezená data a hotspot: Je čas zrušit pevný internet?

    Předplácíte si u operátora tarif s neomezenými daty? Pak už vás možná napadlo, že byste si v domácnosti vystačili jen s nimi. Ostatní zařízení připojíte přes mobilní hotspot a pevný internet zcela zrušíte – kdo by v dnešní době nechtěl trochu ušetřit? Dává ale takové řešení vůbec smysl?

  • Zneužití osobních údajů - překvapený mladý muž s telefonem v ruce
    14. listopadu 2022|Jana Březinová
    Zneužití osobních údajů: Hrozí dluhy a exekuce

    Ke zneužití osobních údajů dochází nejčastěji poté, co ztratíte svůj občanský průkaz. Podvodníci, kteří se skrývají za vaši identitu, si tak můžou neoprávněně sjednat i úvěr. Jak se zneužití osobních údajů bránit a jak tento problém souvisí se zamítnutím půjčky, o kterou máte zájem?

  • Mobilní tarify v ČR a EU - Ruka držící mobilní telefon
    10. listopadu 2022|Petr Pohůdka
    Mobilní tarify v ČR a Evropě: Proč Češi platí nejvíce?

    Cena mobilních tarifů v ČR je nejvyšší v rámci celé Evropské unie. Neslavné prvenství Česku přisoudila obsáhlá analýza Evropské komise. Proč jsou nejdražší tarify právě u nás, kolik si oproti zákazníkům v ostatních zemích připlatíme a kdy se konečně začne blýskat na lepší časy?

  • Jak chránit své platební údaje - Žena s mobilem v ruce, zabezpečení, notebook na stole
    04. listopadu 2022|Vendula Flassig Vrablová
    Jak chránit své platební údaje na internetu + rady, co dělat, pokud vaši kartu někdo zneužije

    Koronavirová krize a související opatření, přesunula naprostou většinu plateb do světa internetu. Online nakupování jsme doslova propadli. Ne vždy však šlo o dobrovolné rozhodnutí. Jistá dávka svobody a komfortu je na druhou stranu vykoupena obavami o naše soukromí i finance. Jak chránit své platební údaje na internetu a co dělat, pokud vaši kartu někdo zneužije? Čtěte dále.

  • Sedící žena s mobilním telefonem v ruce
    04. listopadu 2022|Petr Pohůdka
    Virtuální operátoři: Jsou opravdu levnější?

    Chcete si zajistit mobilní služby, ale nevyhovují vám nabídky velké trojky poskytovatelů? Alternativu představují virtuální operátoři. Na jakém principu fungují, kdy dávají smysl a jací virtuální operátoři v ČR působí?

  • Skupinka lidí s telefony, tablety a počítači
    23. října 2022|Petr Pohůdka
    Češi na internetu: Zprávy, nákupy a seriály s českým dabingem

    Bez internetu dnes nedáme ani ránu. Internet nám pomáhá v komunikaci s našimi blízkými, při nákupech, vzdělávání, ale zajišťuje také nepřeberné množství zábavy. Jak se Češi na internetu chovají a jaké zásadní změny v tomto ohledu přinesla pandemie koronaviru?

  • Muž hraje počítačové hry
    17. října 2022|Petr Pohůdka
    Hry online: Jak rychlý internet potřebujete na hraní her?

    Užíváte si hry online? Pak potřebujete rychlý a stabilní internet. Právě hraní her patří z pohledu internetového připojení k nejnáročnějším činnostem. Na jaké aspekty byste se měli zaměřit?