Kde sledovat sportovní přenosy - Partička sleduje fotbal v televizi

Kde sledovat sportovní přenosy?

24. 9. 2022
|
Délka čtení: 5 min.

Rádi se díváte na sportovní přenosy? V nabídce jednotlivých kanálů se lehce ztratí i pravidelný fanoušek. Stanic zaměřených na sport je mnoho a jejich program se vždy odvíjí od aktuálních vysílacích práv. Poradíme vám, kde sledovat nejpopulárnější sporty.

Sportovní fanoušek, ten tvrdý chleba má

Pokud patříte k vášnivým sportovním fanouškům, tak to jistě dobře znáte. Kvůli oblíbené fotbalové soutěži si připlatíte za nabídku s vybranou televizní stanicí, abyste poté zjistili, že na tomto kanálu nechytíte sportovní přenosy z olympiády nebo závody formule 1. V případě, že se zajímáte o více sportů, vám jeden sportovní kanál v televizi zkrátka stačit nebude.

Příčina tohoto stavu je prostá – žádná televizní stanice není dlouhodobě schopna platit drahá vysílací práva na všechny nejsledovanější sportovní akce. Řada vysílacích práv se navíc prodá exkluzivně. V praxi to znamená, že vybrané sportovní přenosy nenaladíte na žádném jiném kanálu. Vysílací práva si společnosti obvykle zajišťují jen na několik let dopředu. Poté mohou být přeplaceni konkurencí nebo jednoduše ztratí o vysílání zájem. Vaše oblíbená sportovní soutěž tak může od příští sezóny klidně běžet na jiné stanici.

Hlavní sportovní stanice v ČR

Pro diváka zmiňovaný systém znamená jediné – potřebuje si zajistit přístup k co největšímu počtu sportovních stanic. Kde sledovat sportovní přenosy?

  • ČT Sport: Nejrozšířenější a nejoblíbenější stanice v ČR. Popularita je z velké části dána dostupností – jedná se o veřejnoprávní kanál, ke kterému máte přístup po uhrazení koncesionářských poplatků. Na ČT Sport naladíte například MS v hokeji, českou hokejovou extraligu, MS ve fotbale, Tour de France, tenisový Davis Cup a Fed Cup či sportovní přenosy ze zimní i letní olympiády. Oproti minulosti však ČT Sport o řadu zajímavých vysílacích práv přišla. Na této stanice se již nedočkáte třeba fotbalové Ligy mistrů.

  • O2 TV Sport: Sportovní stanice O2 TV jsou nepostradatelné především pro fanoušky fotbalu. O2 vlastní výhradní televizní práva na vysílání české fotbalové ligy. Sledovat zde můžete také Ligu mistrů, zápasy české hokejové extraligy, bojové sporty nebo tenisové turnaje WTA.

  • Premier Sport 1 a 2: Sportovní stanice, které nabízí O2 TV, T-Mobile TV a Telly. Na Premier Sport 2 lze sledovat Ligu mistrů, až do letoška stanice vysílaly i fotbalovou Premier League. Dále na nich uvidíte například bojové sporty, basketbal či baseball.

  • Sport 1 a 2: Kanály si obstaráte s T-Mobile TV či Vodafone TV. Naopak z nabídky O2 TV stanice Sport 1 a Sport 2 v roce 2021 zmizely – O2 se nedohodla na podmínkách se skupinou AMC, pod níž kanály spadají. Největším tahákem těchto stanic jsou přenosy z formule 1.

  • Nova Sport 1–4: Sportovní kanály, které mají v repertoáru všichni hlavní poskytovatelé včetně velké trojky. Na Nova Sportu se můžete těšit na zápasy hokejové NHL nebo atraktivní fotbalová utkání (Liga mistrů, Bundesliga, La Liga, Serie A). Na své si přijdou i fanoušci MotoGP či NBA.

  • Eurosport 1 a 2: Tradiční stanice, jež naleznete v nabídce všech velkých poskytovatelů. Eurosport potěší zejména příznivce tenisu, cyklistiky, atletiky či zimních sportů. Vysílá rovněž sportovní přenosy z olympijských her.

Potřebujete poradit s výběrem internetové televize?

Nevyznáte se v nabídce poskytovatelů a jejich balíčcích? Naši specialisté detailně znají všechny kombinace a s výběrem televizního tarifu vám rádi poradí.

Trumfy v rukou drží O2 TV

Z pohledu většiny sportovních nadšenců se nejlepší nabídkou pyšní O2 TV. Ta jako jediná disponuje vlastními sportovními kanály. Zatímco stanice Eurosportu a Nova Sportu si obstaráte i v rámci T-Mobile TV a Vodafone TV, O2 TV Sport jinde než u O2 pochopitelně nenaladíte.

Vzhledem k exkluzivním vysílacím právům může být O2 TV Sport tím hlavním důvodem, proč se zákazníci rozhodnou právě pro tohoto poskytovatele. Pokud chcete sledovat českou fotbalovou ligu, pak jinou variantu ani nemáte. Nutno však dodat, že rozdíly mezi poskytovateli se v posledním roce částečně smazaly rozšířením nabídky kanálů Nova Sport.

Kde sledovat sportovní přenosy - Sledování přenosu s nohama nahoře

Online sportovní přenosy zdarma i na internetu

Televizní stanice nejsou jedinou možností, jak si vychutnat sportovní přenosy živě. Alternativu představují i live streamy dostupné na internetu. Poskytují je například sázkové kanceláře. Ne vždy jsou ale tak zdarma, jak se na první pohled jeví. Potřebovat budete minimálně registraci a často také dobití herního konta nebo dokonce uzavření sázky v určité výši.

Na live streamy láká rovněž mnoho pochybných webových stránek. U některých z nich se sportovních přenosů skutečně dočkáte, ale většinou jen v malém rozlišení a s velkým množstvím reklam či vyskakovacích oken. Podobné weby často bývají plné virů. Jejich návštěvu bez adekvátní antivirové ochrany tedy rozhodně nedoporučujeme.

Ušetřete s balíčkem služeb

Zařaďte si televizi do balíčku služeb

Chcete zjistit, kdo vám zajistí nejvýhodnější televizní služby? Nejlevněji vás televize vyjde při zařazení do balíčku služeb spolu s mobilními tarify a internetem. Naši zákazníci takto šetří v průměru přes 5 tisíc korun ročně.

Jak se vám tento článek líbil?

Sdílet článek

Související články

  • Mobilní signál
    21. prosince 2023|Petr Pohůdka
    Který operátor má lepší pokrytí?

    Budování 5G sítě je v plném proudu. Nejmodernější telekomunikační standard mobilních sítí si užijete na stále větším množství míst. Nejlepší pokrytí 5G na konci roku 2023 vykazuje Vodafone. Jde ale skutečně jen o pokrytí signálem nebo do hry vstupují další faktory?

  • Digitální závislost - pár v posteli na mobilech
    09. října 2023|Petr Pohůdka
    Digitální závislost: Máte technologie pod kontrolou?

    Zhruba 445 tisíc Čechů nadměrně užívá internet. Závislost na internetu může zhoršovat spánek, mezilidské vztahy nebo fyzickou kondici. Digitální detox ale experti většinou nedoporučují. Důležitější je naučit se s technologiemi pracovat v náš prospěch.

  • Žena s ovladačem sleduje internetovou televizi
    10. dubna 2023|Petr Pohůdka
    Internetové televize: Kterého poskytovatele zvolit?

    Internetová televize se mezi diváky těší stále větší popularitě. Není divu, své oblíbené pořady si můžete pustit kdykoliv a na mnoha různých zařízeních. Jaké jsou výhody a nevýhody internetové televize a který poskytovatel nabízí nejlepší podmínky?

  • Wi-Fi vz. neomezená data a hotspot - Sedící lidé s telefony v rukou
    22. listopadu 2022|Petr Pohůdka
    Wi-Fi vs. neomezená data a hotspot: Je čas zrušit pevný internet?

    Předplácíte si u operátora tarif s neomezenými daty? Pak už vás možná napadlo, že byste si v domácnosti vystačili jen s nimi. Ostatní zařízení připojíte přes mobilní hotspot a pevný internet zcela zrušíte – kdo by v dnešní době nechtěl trochu ušetřit? Dává ale takové řešení vůbec smysl?

  • Zneužití osobních údajů - překvapený mladý muž s telefonem v ruce
    14. listopadu 2022|Jana Březinová
    Zneužití osobních údajů: Hrozí dluhy a exekuce

    Ke zneužití osobních údajů dochází nejčastěji poté, co ztratíte svůj občanský průkaz. Podvodníci, kteří se skrývají za vaši identitu, si tak můžou neoprávněně sjednat i úvěr. Jak se zneužití osobních údajů bránit a jak tento problém souvisí se zamítnutím půjčky, o kterou máte zájem?

  • Mobilní tarify v ČR a EU - Ruka držící mobilní telefon
    10. listopadu 2022|Petr Pohůdka
    Mobilní tarify v ČR a Evropě: Proč Češi platí nejvíce?

    Cena mobilních tarifů v ČR je nejvyšší v rámci celé Evropské unie. Neslavné prvenství Česku přisoudila obsáhlá analýza Evropské komise. Proč jsou nejdražší tarify právě u nás, kolik si oproti zákazníkům v ostatních zemích připlatíme a kdy se konečně začne blýskat na lepší časy?

  • Jak chránit své platební údaje - Žena s mobilem v ruce, zabezpečení, notebook na stole
    04. listopadu 2022|Vendula Flassig Vrablová
    Jak chránit své platební údaje na internetu + rady, co dělat, pokud vaši kartu někdo zneužije

    Koronavirová krize a související opatření, přesunula naprostou většinu plateb do světa internetu. Online nakupování jsme doslova propadli. Ne vždy však šlo o dobrovolné rozhodnutí. Jistá dávka svobody a komfortu je na druhou stranu vykoupena obavami o naše soukromí i finance. Jak chránit své platební údaje na internetu a co dělat, pokud vaši kartu někdo zneužije? Čtěte dále.

  • Sedící žena s mobilním telefonem v ruce
    04. listopadu 2022|Petr Pohůdka
    Virtuální operátoři: Jsou opravdu levnější?

    Chcete si zajistit mobilní služby, ale nevyhovují vám nabídky velké trojky poskytovatelů? Alternativu představují virtuální operátoři. Na jakém principu fungují, kdy dávají smysl a jací virtuální operátoři v ČR působí?

  • Skupinka lidí s telefony, tablety a počítači
    23. října 2022|Petr Pohůdka
    Češi na internetu: Zprávy, nákupy a seriály s českým dabingem

    Bez internetu dnes nedáme ani ránu. Internet nám pomáhá v komunikaci s našimi blízkými, při nákupech, vzdělávání, ale zajišťuje také nepřeberné množství zábavy. Jak se Češi na internetu chovají a jaké zásadní změny v tomto ohledu přinesla pandemie koronaviru?

  • Muž hraje počítačové hry
    17. října 2022|Petr Pohůdka
    Hry online: Jak rychlý internet potřebujete na hraní her?

    Užíváte si hry online? Pak potřebujete rychlý a stabilní internet. Právě hraní her patří z pohledu internetového připojení k nejnáročnějším činnostem. Na jaké aspekty byste se měli zaměřit?