vlastní apartmán u moře

Vlastní apartmán u moře? Stále více Čechu kupuje

1. 12. 2017
|
Délka čtení: 6 min.

Dovolená u moře je pro většinu lidí stále velkým lákadlem. Není se čemu divit, jelikož je to ideální cesta, jak trávit léto. Poměry se ale postupně změnili a Češi už nutně nejsou jenom za turisty, kteří jedou autobusem nebo vlastním autem do Chorvatska nebo Itálie . I když tyto země u mnohých vedou, stále častěji lidé využívají jiné možnosti toho, jak zájezd koncipovat.


Stále častěji jezdí do svého


Investice do nemovitostí je dnes pro mnohé žádanou cestou, jak jednoduše a poměrně snadno zhodnocovat, ale i držet dostatečný kapitál v něčem hmotném. Z toho následně plyne, že lidé vyhledávají dané investiční příležitosti. A tak dochází k tomu, že lidé kupují u moře apartmány, které následně využívají dvěma způsoby. Ten první je samozřejmě ten, že ho využívají jako svá letní sídla a na základě toho tráví svou dovolenou právě na daných velmi zajímavých místech na pobřeží. Druhou možností je to, že dané apartmány jednoduše pronajímají zájemcům o dovolenou. Díky tomu se mohou těšit z poměrně zajímavého příjmu ve formě renty.

Co láká nejvíce?


Zajímá vás, jaké lokality dnes patří mezi ty nejvyhledávanější? Rozhodně nebude žádným překvapením, že jde o destinace, které jsme zmínili výše. Tedy že jde o Chorvatsko a Itálii. Tedy takzvané evropské přímoří. Je to dáno nejenom případnou dostupností, ale i tím, že samotný výběr jak míst, tak i apartmánů je poměrně levný. Příznivé jsou i samotné ceny. I když dané destinace mnohdy mohou budit dojem drahých a vysokých cen, u nemovitostí není problém koupit apartmán u moře za cenu podobnou, jako by tomu bylo v kvalitnější lokalitě u nás. A pomineme-li zmíněné dvě destinace, láká rozhodně také Španělsko, nebo Portugalsko. I to jsou země, které jsou realitně dobře dostupné, které jsou oblíbeným cílem pro dovolenou a tak je možné zde nejenom následně po celý rok relaxovat, ale daný apartmán proměnit i v poměrně zajímavý zdroj zisku.

Monika ŠaríkováVíce článků autora

Jak se vám tento článek líbil?

Sdílet článek

Související články

  • výlet na motorce v horách
    06. dubna 2024|Jana Březinová
    Výlety na motorce do Rakouska a Německa – méně známé mototrasy přes Alpy

    Když se řeknou Alpy, nejspíš každý motorkář si vybaví legendární Grossglocknerstrasse. Tentokrát pro vás máme tipy na jiné alpské silnice. S krásným povrchem, plné zatáček a dechberoucími výhledy. Vydejte se s námi na dva výlety na motorce do Rakouska a Německa.

  • žena u moře - zájezd last minute
    04. dubna 2024|Jana Březinová
    Vyplatí se koupit first minute zájezd?

    Prodeje first minute pobytů vrcholí v lednu a únoru, cestovní kanceláře za včasnou koupi slibují slevy až 50 %. Skutečně se vyplatí objednat dovolenou s několikaměsíčním předstihem a máte ještě teď šanci ulovit výhodnou first minute nabídku?

  • Povinná výměna kotlů
    14. března 2024|Petr Woff
    Povinná výměna kotlů na tuhá paliva: Kdy a proč už si ve starém kotli nezatopíte?

    Povinná výměna starých kotlů na tuhá paliva se blíží. Od 1. září 2024 nesmí být provozovány kotle 1. a 2. emisní třídy, původní termín vláda kvůli energetické krizi posunula. Zjistěte, zda se výměna týká i vašeho kotle.

  • 22. února 2024|Petr Woff
    Jaká je průměrná spotřeba elektřiny v rodinném domě a bytě?

    V tuzemských domácnostech přibývají sušičky, myčky a další spotřebiče. Nejnáročnější však zůstávají elektrické přímotopy, akumulační kamna a tepelná čerpadla. Srovnejme různé distribuční sazby, které závisí na používaných přístrojích. Průměrná spotřeba elektřiny v české domácnosti vychází na 2 930 kWh/rok, zateplená garsonka však funguje daleko šetrněji než starý rodinný dům.

  • Lyžařky na svahu
    30. ledna 2024|Jana Březinová
    Zimní dovolená v roce 2024 aneb Kam vyrazit na lyže a snowboard?

    Vyrazit za lyžováním a snowboardingem na české hory nebo raději do Alp? Máme pro vás seznam nejlepších středisek a srovnání cen skipasů. Zároveň přidáme tipy, na co si dát pozor, aby se vaše zimní dovolená na horách obešla bez starostí.

  • Kuchyně
    29. prosince 2023|Jana Březinová
    7 zásad, jak bezpečně pronajmout byt

    Správně stanovit cenu, proklepnout si nájemníka a sepsat kvalitní smlouvu. To je jen pár zásad pro bezpečný pronájem bytu, které byste si měli pohlídat. Nechcete mít přece problémy s opožděným placením nájemného nebo poškozeným vybavením. Zjistěte, jak najít spolehlivého nájemníka i jak sestavit nájemní smlouvu, aby vás dostatečně chránila.

  • Fotovoltaika na bytovém domě
    12. prosince 2023|Jana Březinová
    Fotovoltaika v bytovém domě od 2023: Až do výkonu 50 kWp a bez souhlasu všech vlastníků

    Od roku 2023 je instalace fotovoltaiky na bytový dům o dost jednodušší. Není potřeba souhlas všech vlastníků, ani sloučení do jednoho elektroměru. Existují dokonce čtyři způsoby, jak může SVJ provozovat fotovoltaiku a sdílet vyrobenou energii. Vlastníci bytů tak mohou ročně ušetřit 50–90 % na účtech za elektřinu.

  • Žena u topení - srovnání nákladů na vytápění
    19. listopadu 2023|Petr Woff
    Srovnání nákladů na vytápění: Kolik zaplatíte za topení elektřinou nebo plynem?

    Nejnáročnější zůstávají elektrické přímotopy, ale zdražil i provoz plynových a peletových kotlů, městských tepláren a tepelných čerpadel. Nižší jsou ceny palivového dřeva nebo uhlí. Nejlevnější topení mají domácnosti, které důkladně zateplily svůj dům a větrají přes takzvanou rekuperaci. Aktualizujeme porovnání nákladů na vytápění: kilowatthodina (kWh) stojí od 1 do 6 Kč.

  • Balkónové solární panely
    15. listopadu 2023|Petr Pohůdka
    Balkonové solární panely: Vyplatí se jejich pořízení?

    Popularita solárních panelů na balkon roste. Lákají především nízkou cenou a snadnou instalací. Jejich neohlášeným provozem ale často riskujete mastnou pokutu. Má solární panel na balkoně skutečně smysl a na co si při provozu dávat pozor?

  • Zahraniční studenti v univerzitní aule
    09. listopadu 2023|Petr Pohůdka
    Cestovní pojištění pro studenty: Potřebujete ho i na Erasmus?

    Čeká vás Erasmus nebo jiný studijní pobyt v zahraničí? Bez cestovního pojištění byste vyrážet neměli. Roční pojištění na míru studentům nabízí UNIQA. Vyjde vás na 2 650 Kč. Pokud se ale v průběhu semestru plánujete zastavit v ČR, mohly by vás zaujmout levnější nabídky konkurence.