Revolut nabízí účet i kartu zdarma - mobilní telefon a karta Revolut

Revolut nabízí účet i kartu zdarma. Jak funguje a kdy se vyplatí?

3. 1. 2023
|
Délka čtení: 6 min.

Stále větší množství z nás chce mít svoje finance neustále pod kontrolou a po ruce. Často tak nahrazujeme hotovost platebními kartami, ale i chytrými telefony nebo hodinkami. Jednu z chytrých alternativ představuje Revolut – online aplikace, která nabízí účet i kartu zdarma. Opravdu se vyplatí nebo je potřeba počítat s nějakým háčkem?

Co je Revolut

Revolut je mobilní aplikace, na níž je napojena debetní karta. Mezi její největší výhody patří možnost vést si zdarma účet v několika světových měnách a platit tak na cestách výhodněji. Nabízí také okamžité peer-to-peer platby, správu a směnu kryptoměn či investování.

Společnost Revolut byla založena v roce 2015 v Londýně Nikolajem Storonskijem a Vladem Yatsenkem. Od roku 2018 se navíc jedná již o klasickou banku s evropskou certifikací. Zajímavostí je i zmínka z roku 2020 v časopisu Forbes, který vyčíslil hodnotu neobanky Revolut na 5,5 miliardy dolarů!

Podcast Nepodceňto

Zajímá vás, jak si půjčit chytře?

Poslechněte si náš podcast. Povídali jsme si s Davidem Borgesem z organizace Člověk v tísni a Jiřím Rajlem, ředitelem Nebankovního registru klientských informací (NKRI).

Výhody Revolutu, které si užijete

Mezi největší přednosti banky Revolut patří nepochybně rychlé platby, výhodné zahraniční transakce a měnové kurzy, vybírání hotovosti z jakéhokoli bankomatu a další finanční služby soustředěné v jedné přehledné aplikaci. Bezplatný účet, který si u Revolutu sjednáte během několika mála kliknutí, můžete snadno spravovat výhradně přes zmíněnou aplikaci. Ve finále tak ušetříte nejen čas, ale především finanční prostředky.

Mezi další výhody patří:

  • Vedení účtu zdarma

  • Multiměnový účet s desítkami měn a několika kryptoměnami

  • Možnost ušetřit okolo 3–5 % z každé zahraniční transakce oproti bankovním převodům

  • Výhodné měnové kurzy – směna za středový kurz podle situace na trhu

  • Úspora peněz za nákupy v zahraničí či na dovolené

  • Přímé transakce do zahraničí jsou provedeny mnohem rychleji, než garantuje bankovní SEPA (3 dny)

  • Aplikace kompletně přeložená do češtiny

Jak funguje Revolut

Revolut funguje jako virtuální peněženka, do níž vložíte zvolený objem finančních prostředků, investiční platforma a levná směnárna v jednom. Standardní verze, umožňující provádět většinu funkcí Revolutu, není zpoplatněna. Pouze prémiové funkce jsou účtovány měsíčně, pokud je využíváte. Zdarma získáte i platební (debetní) kartu, se kterou jednoduše zaplatíte nebo vyberete hotovost.

Velkou výhodou karty Revolut je, že ji můžete v aplikaci okamžitě zablokovat, změnit PIN nebo ji po nějakou dobu uzamknout. Pro bezpečné online platby se vyplatí vytvořit si jednorázovou platební kartu Revolut, která slouží pouze k jedné platbě, a tak nemůže být zneužita.

Online srovnání

Chcete raději klasickou půjčku?

Než si o půjčku zažádáte, doporučujeme srovnat si aktuální nabídky na trhu a vybrat si tu nejlepší pro vás.

Jak vložit hotovost na Revolut kartu?

Abyste mohli využívat veškerých funkcí a předností Revolut karty, je potřeba na ni nejprve vložit finanční prostředky. To můžete učinit jedním ze tří následujících způsobů:

  1. Běžná platební karta: Pomocí vaší klasické platební karty provedete online platbu přímo v aplikaci Revolut.

  2. Bankovní účet: Potřebný obnos finančních prostředků si můžete na Revolut kartu poslat také z bankovního účtu. Tady je ale potřeba počítat s tím, že Revolut nemá účet u žádné české banky a peníze tak vlastně posíláte do zahraničí, takže si může vaše banka za tuto transakci účtovat poplatky.

  3. Apple Pay nebo Google Pay: Poslední možností, jak na Revolut kartu převést peníze, je platba Apple Pay nebo Google Pay.


Co se týče samotné Revolut karty, ta funguje jako jakákoli jiná platební karta. Platit s ní proto můžete v klasických kamenných obchodech, na internetu a umožňuje i vybírání z bankomatů.

Není třeba se obávat, že dojde k přečerpání peněz. Karta není žádným způsobem napojena na váš bankovní účet. Je též dobré vědět, že jde o platební kartu MasterCard nebo VISA. Bohužel si jako klient nemůžete konkrétní společnost vybrat. Tu totiž stanoví sám Revolut podle lokality.

Opravdu je vedení účtu i karty u Revolutu zdarma?

Jak už jsme zmínili výše, základní tarif s nejnižšími limity je zdarma. Revolut si navíc neúčtuje žádné poplatky za běžné transakce, neplatíte ani za vedení účtu a do daného limitu ani za výběry z bankomatu. Ovšem u neplaceného balíčku Standard musíte uhradit doručení platební karty Revolut na vaši adresu.

Zpoplatněné jsou následující transakce:

  • Převod měn o víkendu (1 %)

  • Nadlimitní směna peněz (0,5 %)

  • Nadlimitní výběry z bankomatů (2 %)

  • Směna na kryptoměny (až 1,99 %)

Přehled balíčků Revolut

Bezplatně můžete služeb Revolut využívat v základním balíčku Standard, který umožňuje směnit peníze v hodnotě 25 000 Kč. Bezplatné jsou také výběry z bankomatů kartou Revolut do 4 500 Kč měsíčně. Za doručení karty ovšem zaplatíte 99 Kč až 199 Kč.

Dalším balíčkem je tarif Plus, za který zaplatíte 90 Kč měsíčně nebo 900 Kč ročně. Účet Plus má stejné limity jako Standard, ale nabízí mnoho výhod a přidaných služeb. Mezi ně patří například bezplatné dodání platební karty, prioritní zákaznická podpora či pojištění zakoupeného zboží proti krádeži a poškození do stanoveného limitu.

Dalším typem je účet Premium, jehož „cenovka“ se už šplhá na 175 Kč měsíčně nebo 1 750 Kč ročně. Účet Premium vám zajistí limit 9 000 Kč pro bezplatné výběry z bankomatů, mezinárodní transakce se slevou 20 %, nižší poplatky při investování nebo zdravotní pojištění. Zapomenout nesmíme ani na bezplatnou směnu světových měn s neomezeným limitem.

Posledním účtem je účet Revolut Metal, za který zaplatíte 300 Kč měsíčně nebo 3 000 Kč ročně. Tento účet vám kromě limitů na výběr z bankomatu ve výši 22 000 Kč měsíčně nabídne například cashback až 1 % za platby kartou, bezplatné a expresní dodání debetní karty, možnost založit Junior účet až pěti dětem nebo mezinárodní transakce s 40% slevou.

Revolut: Návod, jak se zaregistrovat

Registrace do aplikace Revolut je opravdu jednoduchá a zabere vám pouze několik minut. Potřebovat budete jen mobil s připojením k internetu a doklad totožnosti. Výhodou je, že všechno zvládnete online, takže nemusíte nikam chodit ani nic složitě podepisovat.

  1. V první řadě si v Google Play nebo App Store stáhněte aplikaci Revolut do svého chytrého mobilního telefonu.

  2. Aplikaci spusťte a vyplňte svoje telefonní číslo.

  3. Zvolte si heslo a opište kód, který obdržíte v SMS zprávě.

  4. Aplikace vás následně požádá o osobní údaje (např. jméno, bydliště a e-mail).

  5. Po vyplnění osobních údajů je na řadě ověřovací platba.

  6. Posledním krokem je ověření identity. Identitu potvrdíte dokladem vyfoceným mobilem, jehož kopii jednoduše nahrajete společně se selfie fotkou na účet.

Autor - Jana Březinová
Jana BřezinováVíce článků autora

Jak se vám tento článek líbil?

Sdílet článek

Související články

  • Účty za vánoční dárky - žena počítá na kalkulačce
    10. listopadu 2023|Jana Březinová
    Vánoční půjčka – kdy pomůže a kdy se jí vyhnout

    Půjčku na vánoční dárky si loni sjednalo 3 % Čechů, nejčastěji na částku do 10 000 Kč. Bohužel 20 % lidí, kteří si v minulosti na Vánoce půjčili, splácí s problémy a musí žádat o odklad splátek. Existuje tak poměrně vysoké riziko, že vás vánoční půjčka dostane do finančních potíží. Proto si ji dobře promyslete.

  • Trápení placení na internetu
    06. listopadu 2023|Magdaléna Kubečková
    SOS! Poslal jsem peníze na špatný účet. Jak nyní postupovat?

    Stačí špatně kliknout a peníze mizí na úplně jiný účet. Taky se vám to už stalo? Zachovejte klid. Čísla účtů se tvoří podle daného algoritmu, a je docela náhoda se do něj strefit. Kdybyste zadali omylem existující číslo, stále máte šanci peníze získat zpět. Pokud totiž příjemce peníze nevrátí, může se dopustit trestného činu.

  • Porovnání kreditní karty a kontokorentu - Žena držící před obličejem kreditní kartu
    02. listopadu 2023|Jana Březinová
    Porovnání kreditní karty a kontokorentu

    Potřebujete zaplatit nečekaný výdaj nebo chcete mít finanční zálohu pro všechny případy? Pak vám poslouží kontokorent i kreditní karta. Jedná se o krátkodobé úvěrové produkty, díky nimž si můžete opakovaně vypůjčit až desítky tisíc korun. To mají společné, ale jinak mezi nimi najdete řadu rozdílů.

  • Exekuce - žena s prázdnou peněženkou
    10. října 2023|Jana Březinová
    Co může exekutor zabavit? Peníze i auto ano, ale postel ani psa ne

    Exekutor vám může zabavit peníze i majetek, ale na určité věci sáhnout nesmí. Třeba postel, snubní prsten nebo váš pes jsou před exekutorem v bezpečí.

  • Předání vánočních dárků
    25. září 2023|Nikola Zatloukalová
    S těmito tipy vás vánoční nákupy nezruinují

    Vánoce znamenají nemalé výdaje nejen za vánoční dárky, ale i potraviny nebo výzdobu. Kromě nákupního seznamu, online nakupování a pořizování dárků v průběhu celého roku vás zachrání následující tipy.

  • Platba kreditní kartou
    19. září 2023|Magdaléna Kubečková
    Využijte kreditní kartu na maximum

    Umí vydělat několik procent z nákupu, nabízí zajímavé bonusy, pomůže vám překlenout čekání na výplatu. Můžete s ní bezpečně platit na internetu a v cizině vám usnadní půjčení auta. Když s ní ale neumíte pořádně zacházet, zaplatíte desítky procent navíc na úrocích. Víte, jaké jsou výhody a nevýhody kreditní karty?

  • Žádost o hypotéku krok za krokem - krabice, obývák, žena vyplňuje formulář
    21. června 2023|Monika Šaríková
    Žádost o hypotéku krok za krokem

    Hypotéka představuje dlouhodobý finanční závazek, jehož pravidelná měsíční splátka zatíží rodinný rozpočet klidně až na 40 let. Vzhledem k výši hypotečního úvěru a délce splatnosti je proto vyřízení hypotéky zdlouhavé, plné papírování a může trvat i několik týdnů až měsíců. Proces urychlí důkladná příprava.

  • Výpočet půjčky
    25. května 2023|Nikola Zatloukalová
    Jak vybrat půjčku? RPSN hodně pomůže, není ale jediným ukazatelem výhodné půjčky

    Nabídky levných a dokonale výhodných půjček na vás útočí ze všech stran. Herci v reklamách slibují nízké úroky, minimální či nulové poplatky, ale i bonusy za řádné splácení. Jak poznáte, že je pro vás půjčka skutečně výhodná? Potřebujete k tomu znát více než jen RPSN.

  • Solární panely na střeše domu
    23. května 2023|Petr Woff
    Půjčka na solární panely nebo tepelné čerpadlo: Vyplatí se?

    Solární panely mají nulové provozní náklady, když vyrábějí elektřinu, zatímco tepelná čerpadla efektivně produkují teplo. Ale málokdo má dostatek volných peněz, aby investoval do těchto moderních technologií. Bankéři proto zájemcům nabízejí speciální úvěry. Srovnejme, kolik stojí půjčka na solární panely nebo tepelné čerpadlo od České spořitelny, Komerční banky, ČSOB a dalších společností.

  • Bankéř vysvětluje mladému páru
    Banky zpřísnily podmínky úvěrů. Kdo hůř dosáhne na půjčku?

    Před rokem byste půjčku získali bez problémů. Dnes ale banka vaši žádost zamítla. Co banky motivuje ke zpřísnění scoringu? A podle jakých pravidel vlastně posuzují vaši žádost o půjčku?