Žena fotí telefonem vánoční stromek

Vánoční nabídky operátorů: Jakou nadílku pro vás připravili hlavní operátoři?

21. 11. 2023
|
Délka čtení: 7 min.

Slevy na mobily, zvýhodněné tarify nebo bezdrátová sluchátka. Stejně jako pod stromečkem očekáváte alespoň jedny ponožky, i u operátorů už tušíte, jaké vánoční dárky si připraví pro své zákazníky. Co si velká trojka přichystala v letošním roce?

T-Mobile Vánoce: Bezdrátová sluchátka a tradiční dvojičky

Letošní svátky odstartoval T-Mobile, který s vánoční nabídkou přispěchal již na konci října. Operátor s největším počtem aktivních SIM karet v ČR se nejspíš inspiroval u konkurence. Jedním z hlavních taháků jsou totiž bezdrátová sluchátka, na nichž stavělo svoji vánoční kampaň v uplynulých dvou letech O2.

Na sluchátka Baseus s funkcí potlačení okolního hluku získají zákazníci slevu 1 000 Kč. Mohou je tak pořídit za 499 Kč. Sleva se uděluje za každou využívanou službu a je k dispozici v aplikaci Můj T-Mobile v sekci Magenta Moments. Při nákupu mobilního telefonu u T-Mobilu sluchátka koupíte dokonce za 1 Kč.

Vánoční klasiku u T-Mobilu představují dvojičky – dvě zařízení, z níž koupě toho druhého vychází na 1 Kč. Letos zaujme například kombinace telefonu Samsung Z Flip5 a hodinek Samsung Watch 6 LTE za 22 998 Kč + 1 Kč. Za další 1 Kč si k této dvojici můžete přidat ještě zmiňovaná bezdrátová sluchátka. Zkrátka nepřijdou ani zákazníci, kteří nový telefon nepotřebují. T-Mobile poskytuje slevy i na notebooky Acer, televizory Philips nebo herní konzoli Sony PlayStation 5.

Operátor nezapomíná ani na předplacenkáře. Ti si mohou se slevou 50 % pořídit datové balíčky na 6 či 12 měsíců. Obě kombinace (6× 4 GB i 12× 2 GB) vyjdou na 699 Kč. Zájemci o digitální televizi Magenta TV si mohou v rámci vánoční akce aktivovat zvýhodněný tarif M. První dva měsíce za 132 kanálů zaplatí jen 1 Kč.

Srovnání mobilních tarifů zdarma

Hledáte nového mobilního operátora?

V naší kalkulačce snadno porovnáte nabídky největších operátorů a vyberete si tu nejvýhodnější.
Případnou změnu operátora za vás zdarma vyřešíme.

O2 Vánoce: Sleva 1 000 Kč a iPhone za půlku s Air Bank

Jako druhé spustilo vánoční kampaň O2. Pro zákazníky si připravilo slevový voucher na 1 000 Kč za každou sjednanou službu. Slevu lze uplatnit na vybraná zařízení v e-shopu i kamenných prodejnách. U každého produktu můžete využít vždy jen jeden voucher. Se slevou si podobně jako u konkurence pořídíte například bezdrátová sluchátka za 499 Kč. Jedná se o model O2 pods+ s aktivním potlačením hluku, který si možná pamatujete již z loňské vánoční akce operátora.

Hlavním tahákem letošní kampaně u O2 je spolupráce s Air Bank, dalším členem skupiny PPF. Klienti operátora, kteří u Air Bank mají účet nebo si ho zřídí, získají pravidelnou měsíční odměnu 300 Kč. Ta přijde rovnou na účet. Odměna nemá časové omezení a je prezentovaná jako trvalá. Má však několik dalších podmínek – na účet vám musí každý měsíc chodit alespoň 10 000 Kč a musíte z něj hradit služby u O2 nejméně za 600 Kč.


Udělenou odměnou lze pokrýt například splátku nového telefonu. Za iPhone 15 při splátkách na 36 měsíců a odečtení tisícikorunové vánoční slevy zaplatíte 12 189 Kč. Běžná cena modelu přitom atakuje 24 000 Kč.

Odměnu samozřejmě využijete i na splátky jiných zařízení. V mnoha případech vám z připsaných 300 Kč ještě něco zbyde. Pokud nemáte zájem o telefon, může vám odměna pokrýt třeba splácení vybraných notebooků. Pro nové zákazníky O2 připravilo zvýhodněné ceny mobilních tarifů (sleva 200 Kč při objednání služeb do konce listopadu) a pevného internetu (sleva 200 Kč na prvních 6 měsíců). Sleva na první dva měsíce na vás čeká také u O2 TV, konkrétně u tarifů Stříbrná a Zlatá.

Vodafone Vánoce: Slevy až 8 000 Kč a levnější tarif Super+

Jako poslední představil vánoční nabídku 2023 Vodafone. Hlavním lákadlem jsou výrazné slevy na mobily, chytré hodinky, notebooky a další elektroniku. Operátor je podmiňuje závazkem na 24 měsíců a minimálním měsíčním plněním v různých hodnotách. Sleva se pohybuje od 2 000 do 8 000 Kč. Její výše je daná druhem a počtem využívaných služeb.

Nejvyšší slevy se dočkají klienti, kteří mají tarify Neomezený Super, Neomezený Super+ a Neomezený Premium 5G zároveň s pevným internetem nebo Vodafone TV. O 8 000 Kč si mohou zlevnit vybrané hodinky od Samsungu. Naopak nejnižší slevy získají zákazníci využívající samotné mobilní tarify ze základní řady. Slevu lze čerpat i na certifikované iPhony z druhé ruky, které Vodafone vrací do oběhu s dvouletou zárukou. Jedná se o modely iPhone 12 a iPhone 13 mini.

Součástí letošní nadílky je také zlevnění neomezeného mobilního tarifu Super+. V kombinaci s pevným internetem ho dostanete za 755 Kč měsíčně, tedy o 240 Kč levněji oproti standardní ceně. Operátor tuto kombinaci ale zvýhodňoval dlouhodobě, reálně je vánoční sleva zhruba poloviční. Pro předplacenkáře Vodafone připravil až dva týdny neomezených mobilních dat zdarma. Podmínkou je aktivní datový balíček s automatickou obnovou od 149 Kč.

V rámci vánoční nabídky došlo i k prodloužení akční ceny u internetu. Pevné připojení si pořídíte za 299 Kč/měsíc, a to včetně prémiové gigabitové rychlosti. Na zákazníky Vodafone TV čeká každý adventní víkend dárek v podobě exkluzivního obsahu z produkce HBO. Pokud Vodafone TV nemáte, při nákupu chytrého televizoru Sony ji získáte na 3 měsíce zdarma.


Kdo ovládl letošní Vánoce?

Operátoři svými vánočními nabídkami příliš nepřekvapili. Prim hrají slevy na nákup mobilů a další elektroniky. Platí zde poměrně jednoduchá a logická rovnice – čím více operátorům zaplatíte za služby, tím větších slev se dočkáte. Nejoriginálněji si v předvánočním období počíná O2. V minulých letech jako první představilo vlastní brandovaná sluchátka. Letos zase společnost využila silného zázemí skupiny PPF a přišla se zajímavou spoluprací s Air Bank.

Své zákazníky ale potěší všichni operátoři. T-Mobile svými sluchátky nebo tradičními dvojičkami. Vodafone například velmi levným tarifem s neomezenými daty. I přes relativní předvídatelnost kampaní stále platí, že během vánočních akcí dosáhnete na lepší ceny služeb a pořídíte elektroniku za výhodné částky.


Mějte Vánoce po celý rok

Spíše než o konkrétní vánoční akci vám jde o to, kde budete mít nejlevnější telekomunikační služby po celý rok? Srovnejte si balíčky služeb v naší online kalkulačce. V balíčku si můžete výhodně sjednat mobilní tarify, internet na doma, digitální televizi nebo přenosný internet. Naši zákazníci tímto způsobem v průměru šetří přes 5 000 Kč ročně.

Jak se vám tento článek líbil?

Sdílet článek

Související články

  • Mobilní signál
    21. prosince 2023|Petr Pohůdka
    Který operátor má lepší pokrytí?

    Budování 5G sítě je v plném proudu. Nejmodernější telekomunikační standard mobilních sítí si užijete na stále větším množství míst. Nejlepší pokrytí 5G na konci roku 2023 vykazuje Vodafone. Jde ale skutečně jen o pokrytí signálem nebo do hry vstupují další faktory?

  • Jakého vybrat operátora - mobilní ruce s telefony
    22. října 2023|Petr Pohůdka
    T-Mobile, O2 nebo Vodafone? Který operátor je nejlepší?

    Českému trhu s operátory již řadu let dominují tři společnosti – T-Mobile, O2 a Vodafone. Osvědčení operátoři, kteří nabízí velmi srovnatelné služby. Koho z velké trojky si vybrat? Z našeho srovnání vychází nejlevněji T-Mobile, ale cenové rozdíly jsou minimální. Navíc zdaleka nejde jen o cenu.

  • Matka s dcerou leží na posteli a koukají do telefonu
    23. února 2023|Petr Pohůdka
    Vybíráte telefon pro děti? Poradíme vám!

    Žijeme ve světě plném moderní techniky, kterou vnímají a používají i naše děti. Není proto divu, že brzy zatouží po vlastních zařízeních, typicky mobilním telefonu. S jeho pořízením se ale pojí spousta otázek. Jak a podle čeho mobil pro dítě vybrat? Jaké jsou výhody a nevýhody pořízení telefonu dětem? Kdy je vhodný čas na nákup prvního zařízení? Shrnuli jsme pro vás všechny důležité informace.

  • Žena s mobilním telefonem a účty v rukou
    05. února 2023|Petr Pohůdka
    Zdražování mobilních operátorů: Jak se můžete bránit vyšším cenám?

    Jedním z hlavních témat posledních měsíců je jednoznačně zdražování. Tento nepříjemný fenomén se bohužel nevyhýbá ani mobilním službám. Na konci února zdraží Vodafone – poslední z velkých poskytovatelů, který se navýšení cen doposud vyhýbal. Kolik si za mobilní služby připlatíte a jak proti zdražování operátorů můžete bojovat?

  • Mladá žena na nafukovací matraci s mobilním telefonem v ruce
    07. ledna 2023|Petr Pohůdka
    Předplacené karty vs. paušální tarify: Kdy dává „předplacenka“ smysl?

    Nechcete za mobilní služby platit měsíční paušál? Stále zde existuje alternativa v podobě předplacených karet. Pro koho se takové řešení hodí, jaké přináší výhody a který z hlavních operátorů nabízí nejlepší předplacenou kartu?

  • Žena se sluchátky telefonuje
    12. prosince 2022|Petr Pohůdka
    Jaké jsou telefonní předvolby do zahraničí?

    Svět je propojen více než kdy dříve a určitě i vám se občas stane, že potřebujete zavolat na zahraniční číslo. Aby se vám hovor podařilo uskutečnit, musíte znát telefonní předvolbu dané země. Jak telefonní předvolby fungují a na co byste si při volání do zahraničí měli dát pozor?

  • Mobilní telefon v ruce - žena něco hledá v mobilu
    03. prosince 2022|Petr Pohůdka
    Úložiště v mobilu: Interní paměť, microSD karta nebo cloud?

    Technologie se rychle vyvíjí a co platilo dnes, může být zítra úplně jinak. Jednou z oblastí, která v posledních letech zažila výrazné změny, je úložiště v mobilu. Na dříve velmi rozšířené paměťové karty narazíte spíše zřídka, uživatelům často stačí interní paměť, případně jsou zde online úložiště. Kam a jak můžete v dnešní době ukládat data z mobilu?

  • Wi-Fi vz. neomezená data a hotspot - Sedící lidé s telefony v rukou
    22. listopadu 2022|Petr Pohůdka
    Wi-Fi vs. neomezená data a hotspot: Je čas zrušit pevný internet?

    Předplácíte si u operátora tarif s neomezenými daty? Pak už vás možná napadlo, že byste si v domácnosti vystačili jen s nimi. Ostatní zařízení připojíte přes mobilní hotspot a pevný internet zcela zrušíte – kdo by v dnešní době nechtěl trochu ušetřit? Dává ale takové řešení vůbec smysl?

  • Mobilní tarify v ČR a EU - Ruka držící mobilní telefon
    10. listopadu 2022|Petr Pohůdka
    Mobilní tarify v ČR a Evropě: Proč Češi platí nejvíce?

    Cena mobilních tarifů v ČR je nejvyšší v rámci celé Evropské unie. Neslavné prvenství Česku přisoudila obsáhlá analýza Evropské komise. Proč jsou nejdražší tarify právě u nás, kolik si oproti zákazníkům v ostatních zemích připlatíme a kdy se konečně začne blýskat na lepší časy?