Let letadlem

Letecké společnosti v ČR: Které jsou nejlepší?

16. 3. 2020
|
Délka čtení: 8 min.

Čeká vás dovolená u moře, kam vás dopraví některá z leteckých společností, operujících na území Česka? Pak vás určitě bude zajímat, které společnosti patří u nás nebo ve světě mezi ty nejoblíbenější, nejkvalitnější nebo nejlepší. Kde je kladen vysoký důraz na pohodlí cestujícího a která „nízkonákladovka“ se může pochlubit skvělým poměrem ceny a kvality? Odpovědi na tyto a spoustu dalších otázek najdete na následujících řádcích.

Qatar Airways – nejlepší letecká společnost na světě

Pokud někam budete cestovat s leteckou společností Qatar Airways, pak si můžete jen a jen gratulovat. Lépe jste si totiž vybrat nemohli. Qatar Airways jsou totiž podle SKYTRAXu (společnost zabývající se hodnocením leteckých společností a letišť) nejlepší leteckou společností světa. Z Prahy společnost létá do katarského Dauhá.

Aegean - nejlepší regionální letecká společnost

Nejlepší regionální letecká společnost, která operuje také na našem území, je podle známého cestovatelského portálu Tripadvisor, který každoročně vyhlašuje prestižní anketu Travelers' Choice, největší řecká letecká společnost Aegean, založena v roce 1987. Společnost sídlí na athénském letišti, kam každoročně dopravuje i turisty z Česka.

Lufthansa – jedna z nejlepších prvních tříd světa

Pokud si potrpíte na opravdovou kvalitu, pak vsaďte na německého národního dopravce Lufthansa, jehož první třídu cestovatelé hodnotí jako jednu z nejlepších na světě. Dostatek prostoru, služby na vysoké úrovni, kvalitní jídlo a dobré pití, stejně jako komfortní sedačky i pestrý program, jsou jen zlomek toho, co můžete na palubě letadel společnosti Lufthansa zažít. Z Česka společnost létá do Frankfurtu a Mnichova.

Letadlo Lufthansa

Emirates – čtvrtá nejoblíbenější letecká společnost ta světě

Emirates patří dlouhodobě mezi nejoblíbenější a nejkvalitnější letecké společnosti světa. Od nás se s ní můžete dopravit do Dubaje, která je „domovským letištěm“ společnosti. Na palubě letadla můžete očekávat osvěžující nápoje a jídla inspirovaná vybranou destinací, stejně jako živé sportovní přenosy a více než 1 500 filmů na výběr. Samozřejmostí jsou vstřícné služby a bezplatná Wi-Fi i ve třídě Economy.

České aerolinie – jeden z nejlepších národních dopravců Evropy

Národní dopravce ČSA patří mezi ryze české letecké společnosti. Kromě toho, že jde o nejoblíbenější českou leteckou společnost, v rámci celoevropského hodnocení také obsadila devátou příčku. Zajímavostí také je, že ČSA patří mezi pět nejstarších leteckých společností na světě. ČSA je součástí koncernu Smartwings Group, kam patří i níže uvedená společnost Smartwings.

Jet2.com – nejlepší nízkonákladová společnost

Nejlepší nízkonákladovou společností, která operuje lety také z České republiky, byla podle portálu Tripadvisor vyhlášena v roce 2019 britská společnost Jet2.com. Z Prahy její letadla létají do Birminghamu, East Midlands, Glasgow, Leeds, Manchesteru a Newcastle.

Swiss International Air Lines – vynikající kvalita služeb a pohodlná sedadla

Z velkých leteckých společností, byla oceněna i Swiss International Air Lines, se kterou se z Prahy dostanete do Curychu a Ženevy. Vlajkový letecký dopravce Švýcarska se sídlem v Basileji potvrdil svou kvalitu několik let po sobě. Na předních místech se totiž objevil také v roce 2018 a 2017. Cestovatelé si pochvalují kvalitní služby a komfortní sedačky.

Smartwings – největší letecká společnost v ČR

Náš výčet leteckých společností v ČR uzavřeme známou Smartwings, která je největší leteckou společností v Česku a jedním z nejrychleji rostoucích leteckých dopravců ve střední Evropě. Low cost společnost je „dcerou“ již zaniklé Travel Service a pod značnou Smartwings nabízí pravidelné lety do více než stovky destinací.

Monika ŠaríkováVíce článků autora

Jak se vám tento článek líbil?

Sdílet článek

Související články

  • žena u moře - zájezd last minute
    04. dubna 2024|Jana Březinová
    Vyplatí se koupit first minute zájezd?

    Prodeje first minute pobytů vrcholí v lednu a únoru, cestovní kanceláře za včasnou koupi slibují slevy až 50 %. Skutečně se vyplatí objednat dovolenou s několikaměsíčním předstihem a máte ještě teď šanci ulovit výhodnou first minute nabídku?

  • povinné ručení mimo čr
    12. února 2024|Petr Pohůdka
    Povinné ručení v zahraničí: Kde všude vám platí zelená karta?

    Pokud jezdíte po českých silnicích, musíte mít sjednané povinné ručení. V opačném případě vám hrozí vysoká pokuta. Jako potvrzení o sjednání povinného ručení slouží zelená karta na auto. Jak si ale zařídit pojištění auta do zahraničí? Záleží, kam vyrážíte. V Evropě si téměř všude vystačíte se zelenou kartou, jinde musíte uzavřít hraniční pojištění.

  • Padající lyžař
    08. prosince 2023|Petr Pohůdka
    Silvestr na horách: Tohle jsou oblíbená místa Čechů

    Krkonoše, Jizerské hory, Šumava, ale také střediska v rakouských či italských Alpách. Tak vypadají oblíbené destinace Čechů pro Silvestr na horách. Kde strávit Silvestra v rušné společnosti a kam se naopak vydat, když toužíte po klidu?

  • muz-dostava-ockovani-do-ramene
    04. listopadu 2023|Jana Březinová
    Očkování při cestách do zahraničí

    Cestování do zahraničí už nekomplikují restrikce kvůli onemocnění covid-19, ale přesto byste se před dovolenou měli o očkování zajímat. A to zejména při cestách do exotiky. Očkování vás chrání proti vážným a smrtelným nemocem, do některých zemí vás bez něj ani nepustí.

  • letovisko-egypt
    31. října 2023|Nikola Zatloukalová
    Nejoblíbenější destinace Čechů

    V žebříčku nejoblíbenějších destinací českých turistů tradičně vítězí země, do nichž jezdí vlastním autem – tedy Chorvatsko, Rakousko nebo Slovensko. Které další destinace jsou oblíbené?

  • Muž s letenkami, pasem a mobilním telefonem na letišti
    11. října 2023|Nikola Zatloukalová
    Flexibilní letenky: Co to je a na co si při koupi dát pozor?

    Nezrušitelné letenky jsou minulostí. Změna termínu letu i zrušení letenky jsou možné. Dejte si pozor na to, že ne každá změna je zdarma. Například u Emirates začíná cena za změnu letenky na 3 700 Kč. Cena se pak mění v závislosti na tarifu, v němž byla letenka zakoupena. A jak to mají ostatní letecké společnosti?

  • Jak levně zabavit děti - máma se dvěma dětmi v lese
    10. července 2023|Sára Nováková
    Jak levně zabavit děti? Vyzkoušejte těchto 50 tipů a her

    Najít zábavu pro děti, ať už doma nebo na zahradě může být docela oříšek. Zvlášť v dnešní době mobilů, tabletů a počítačů. Chce to děti pořádně namotivovat, aby se odtrhly od displejů a monitorů. Uvidíte, že jim hry pomohou rozvinout kreativitu, fantazii, fyzickou zdatnost i jejich znalosti. V našem článku se blíže podíváme na jednotlivé tematické herní okruhy, které se svými potomky můžete lehce vyzkoušet a navíc si návody na hry můžete stáhnout v praktickém e-booku.

  • Rodina s kufry jde do letadla
    15. února 2023|Jana Březinová
    Pojištění storna zájezdu

    Nákup zájezdu v předstihu má spoustu výhod. Na dovolenou se můžete těšit a začít včas s plánováním. Ale co když se před odjezdem přihodí něco, kvůli čemu nebudete moci odcestovat? Úraz nebo nemoc vám může plány překazit. Pak nezbývá než dovolenou zrušit, s čímž jsou spojené vysoké storno poplatky. Naštěstí se dají alespoň částečně pokrýt prostřednictvím pojištění storna zájezdu.

  • Žena se sluchátky sedí v letadle
    09. února 2023|Jana Březinová
    Co si s sebou vzít na palubu letadla?

    Blíží se datum vaší dovolené? Už teď se vidíte na exotických plážích s dobrou knihou a vychlazeným koktejlem? Ještě před tím, než se vaše představy promění ve skutečnost, bude potřeba absolvovat let letadlem. Co si sbalit na palubu? Přinášíme praktický seznam pro všechny, které čeká první let letadlem nebo se nechtějí dlouze rozpomínat, co do příručního zavazadla patří a s čím přes kontrolu neprojdou.

  • Turecko je nejoblíbenější destinací Čechů, co zde vidět - Sophia v Istambulu
    29. listopadu 2022|Vendula Flassig Vrablová
    Turecko je nejoblíbenější destinací Čechů pro rok 2022: Kdy má smysl se sem vydat a co vidět?

    Ze statistik cestovních kanceláří a agentur jasně vyplývá, že si Češi letos po covidové pauze chtěli opět dopřát zasloužený odpočinek u moře. Letos si dokonce koupili o polovinu více zájezdů než loni. Největší zájem byl už tradičně o Řecko, kterému šlapalo na paty Turecko. Jak se sem dostat, co vidět a navštívit?