Dubaj

Co zažít v Dubaji?

Procestovali jste již opravdu mnoho a jen málokteré místo vás dokáže ještě překvapit? Pak vyrazte do Dubaje, do města, které na sebe několikrát do roka upozorňuje unikátními stavbami a atrakcemi. Na své si zde přijde opravdu každý, a tak není divu, že si Dubaj získá srdce snad každého návštěvníka. Co byste při její návštěvě rozhodně neměli vynechat?

Co vidět v Dubaji

Burj Khalifa

Jestliže něco v Dubaji opravdu nepřehlédnete, pak je to 828 metrů vysoká Burj Khalifa, nejvyšší budova světa, která tvoří panorama města. Burj Khalifa se stříbrně se třpytícím odleskem je impozantním důkazem stavitelského perfekcionismu. Uvnitř naleznete 900 luxusních bytů, hotel Armani a restauraci At.mosphere. Jestliže byste něco při návštěvě města neměli vynechat, pak je to Burj Khalifa. Na výběr máte z několika možností, přičemž nejoblíbenější variantou je návštěva 124 a 125 patra.

The Dubai Mall

V těsné blízkosti mrakodrapu Burj Khalifa se nachází The Dubai Mall, největší nákupní centrum v Dubaji, kde kromě 1200 obchodů naleznete více než 150 restaurací, dubajské akvárium a podvodní zoo, olympijské kluziště či hrající venkovní fontánu.

Dubajská fontána

Během návštěvy Dubaje rozhodně nesmíte vynechat představení nejvyšší tančící fontány světa, které slibuje nezapomenutelný zážitek. Večerní představení se konají každých 30 minut od 18:00 do 23:00 hodin.

Dubajské pláže

Dovolená v Dubaji by se neměla obejít bez návštěvy alespoň jedné z dubajských pláží. Křišťálově čisté vody Arabského zálivu jsou jedním z mnoha z lákadel Dubaje.pláž dubaj

Kite Beach

Mezi nejoblíbenější dubajské pláže patří Kite Beach, která se nachází v těsné blízkosti legendárního hotelu Burj Al Arab. Jak už sám název napovídá jedná se o pláž, která je jako stvořená pro všechny milovníky slunce a sportovního vyžití. Vyzkoušet si zde můžete kitesurfing, wakeboarding, paddleboarding či další vodní sporty.

JBR Beach

Dubai Marina se kromě moderních výškových staveb může pochlubit i nádhernou pláží zvanou JBR – Jumeirah Beach Residence, která svým vzhledem tak trochu připomíná americké Miami. Kromě opalování na pláži se zde můžete oddávat vodním sportům či podniknout zábavnou projížďku na velbloudovi. Vyrazit můžete i do některého z beach klubů, plážových restaurací a obchodů.

La Mer Beach

La Mer Beach je 2,5 km dlouhá pláž nacházející se mezi umělými ostrovy Pearl Jumeirah a Jumeirah Bay. Skládá se ze dvou částí (La Mer South a La Mer North), které navzájem odděluje malý poloostrov s aquaparkem Laguna.

Objevte kouzlo Staré Dubaje

Kouzlo pravého arabského světa a orientu můžete nasát ve Staré části Dubaje, která bývá velmi často přehlížena kvůli atraktivnějším čtvrtím. Pro turisty má však své kouzlo, a to především kvůli tradičním súkům neboli tržištím, které se zde nacházejí. Lákadlem číslo jedna je Zlatý súk (Gold Souk), kde spatříte tolik zlata, že vám budou oči přecházet. Jen pár bloků od Zlatého súku naleznete trhy s kořením (Spice Souk). Zde můžete vybírat z desítek druhů koření od skořice přes bylinky po šafrán či kardamon. Celá oblast Staré Dubaje je poseta malebnými kavárnami a restauracemi. Autentické chutě emirátské kuchyně si nejlépe vychutnáte v Arabian Tea House, který se nachází ve čtvrti Al Fahidi.

Dubai Marina

Dubaj Marina, největší umělý přístav světa s několika kilometrovou promenádou, patří mezi nejluxusnější čtvrti Dubaje. Rozhodně by neměla chybět ve vašem dovolenkovém itineráři. V rámci procházky po promenádě Marina Walk budete moci obdivovat nejvyšší budovy města i luxusní jachty, které zde kotví.

Nově otevřené atrakce, které stojí za to navštívit v Dubaji

Dubajské kolo Ain Dubai

Na ostrově Bluewaters Island naleznete největší a nejvyšší vyhlídkové kolo světa Ain Dubai neboli Dubajské oko, které se vzpíná do ohromující výšky 250 metrů. 48 kabin poskytuje nádherný 360 stupňový výhled na ostrov Bluewaters, Dubai Marina a JBR, Burj Al Arab, Burj Khalifa a Arabský záliv.

zábavní park dubaj

The View At The Palm

Bezkonkurenční výhled na ikonický ostrov Palm Jumeirah a na panorama Dubaje se vám naskytne z vyhlídkové plošiny The View at The Palm, která byla otevřena v dubnu loňského roku.

Deep dive Dubai

Dubaj nedávno otevřela další rekordní atrakci, nejhlubší potápěčský bazén světaDeep Dive Dubai je 60 metrový potápěčský bazén naplněný 14 miliony litrů sladké vody, což je objem šesti olympijských bazénů. Zároveň je nejméně čtyřikrát větší než jakýkoliv jiný potápěčský bazén, díky tomu se od 27. června pyšní titulem „Nejhlubší bazén pro potápění“. Bazén je navržen tak, aby svým vzhledem připomínal potopené město.

Sky Views Dubai

Sky Views Dubai je nově otevřená vyhlídková plošina, která se nachází na vrcholu hotelu Address Sky View. Tento architektonický zázrak nabízí hned tři různé možnosti nezapomenutelné zábavy a vyhlídkové eskapády – Observatoř, Glass Slide a Edge Walk. Ve výšce 220 metrů se tak můžete projít po dlouhém proskleném chodníku, sklouznout se po průhledné skluzavce, a pokud nemáte strach z výšek, můžete se projít po kraji venkovní římsy.

Co zažít v Dubaji

Dubai safari

K Dubaji neodmyslitelně patří poušť, a tak vás asi nepřekvapí, že Dubajské safari se řadí mezi to nejlepší, co lze v tomto arabském emirátu zažít. Vychutnejte si adrenalinovou jízdu po písečných dunách v terénním voze nebo na čtyřkolce. V rámci safari si můžete vyzkoušet i jízdu na velbloudovi a sandboarding. Připravena pro vás bude i tradiční kuchyně, arabské tance a malování hennou.

dubaj kanál výhled

Skydive Dubai

Máte rádi adrenalin? Pak neváhejte na vlastní kůži zažít dechberoucí podívanou při seskoku s padákem nad ikonickým ostrovem Palm Jumeirah, který svým tvarem z výšky připomíná palmu. Přestože se nejedná o zrovna nejlevnější atrakci, rozhodně stojí za to. Je to zážitek, díky kterému spatříte Dubaj z úplně jiné perspektivy.

Vodní a zábavní parky pro celou rodinu

Zábavu i adrenalin pro celou rodinu nabízí unikátní zábavní parky, kterých je v Dubaji nespočet. Ne nadarmo je Dubaj považována za Mekku všech milovníků adrenalinu. Právě zde se nachází největší krytý zábavní park na světě IMG Worlds of Adventure, kde na ploše více než 28 fotbalových hřišť naleznete jedinečné atrakce, horské dráhy, ale i komiksové superhrdiny ze studia Marvel. Milovníci vodních radovánek si nesmí nechat ujít návštěvu alespoň jednoho vodního parku. Vyrazit můžete třeba do Aquaventure Waterpark či Wild Wadi Waterpark. Dubaj myslí i na ty, kteří zatouží po ochlazení. Pro ty je vytvořen lyžařský areál Ski Dubai, který je součástí obchodního centra Mall of the Emirates.

mladý pár v dubaji selfie

Podmínky vstupu do Dubaje

Tohle je jen malý výčet toho, co lze v Dubaji podniknout. Dubaj je fascinující město, kde budete žasnout snad na každém kroku. Pokud se sem rozhodnete vyrazit, nezapomeňte si sjednat výhodné cestovní pojištění, které bude zahrnovat i události spojené s onemocněním COVID-19. Zdravotní péče není v Dubaji zrovna levnou záležitostí, a tak by se vám vysněná dovolená mohla pěkně prodražit. Pro vycestování do Dubaje musíte mít potvrzení o negativním výsledku testu RT‑PCR na COVID‑19 provedený maximálně 72 hodin před odletem. Výjimku mají děti do 12 let. Vzhledem ke stále probíhající pandemii, doporučujeme před každou cestou do zahraničí sledovat stránky Ministerstva zahraničních věcí, kde naleznete aktuální informace týkající se podmínek vstupu do dané země a cestování do zahraničí.

Autor - Veronika Čermáková
Veronika ČermákováVíce článků autora

Jak se vám tento článek líbil?

Sdílet článek

Související články

  • výlet na motorce v horách
    06. dubna 2024|Jana Březinová
    Výlety na motorce do Rakouska a Německa – méně známé mototrasy přes Alpy

    Když se řeknou Alpy, nejspíš každý motorkář si vybaví legendární Grossglocknerstrasse. Tentokrát pro vás máme tipy na jiné alpské silnice. S krásným povrchem, plné zatáček a dechberoucími výhledy. Vydejte se s námi na dva výlety na motorce do Rakouska a Německa.

  • žena u moře - zájezd last minute
    04. dubna 2024|Jana Březinová
    Vyplatí se koupit first minute zájezd?

    Prodeje first minute pobytů vrcholí v lednu a únoru, cestovní kanceláře za včasnou koupi slibují slevy až 50 %. Skutečně se vyplatí objednat dovolenou s několikaměsíčním předstihem a máte ještě teď šanci ulovit výhodnou first minute nabídku?

  • povinné ručení mimo čr
    12. února 2024|Petr Pohůdka
    Povinné ručení v zahraničí: Kde všude vám platí zelená karta?

    Pokud jezdíte po českých silnicích, musíte mít sjednané povinné ručení. V opačném případě vám hrozí vysoká pokuta. Jako potvrzení o sjednání povinného ručení slouží zelená karta na auto. Jak si ale zařídit pojištění auta do zahraničí? Záleží, kam vyrážíte. V Evropě si téměř všude vystačíte se zelenou kartou, jinde musíte uzavřít hraniční pojištění.

  • Lyžařky na svahu
    30. ledna 2024|Jana Březinová
    Zimní dovolená v roce 2024 aneb Kam vyrazit na lyže a snowboard?

    Vyrazit za lyžováním a snowboardingem na české hory nebo raději do Alp? Máme pro vás seznam nejlepších středisek a srovnání cen skipasů. Zároveň přidáme tipy, na co si dát pozor, aby se vaše zimní dovolená na horách obešla bez starostí.

  • Padající lyžař
    08. prosince 2023|Petr Pohůdka
    Silvestr na horách: Tohle jsou oblíbená místa Čechů

    Krkonoše, Jizerské hory, Šumava, ale také střediska v rakouských či italských Alpách. Tak vypadají oblíbené destinace Čechů pro Silvestr na horách. Kde strávit Silvestra v rušné společnosti a kam se naopak vydat, když toužíte po klidu?

  • Zahraniční studenti v univerzitní aule
    09. listopadu 2023|Petr Pohůdka
    Cestovní pojištění pro studenty: Potřebujete ho i na Erasmus?

    Čeká vás Erasmus nebo jiný studijní pobyt v zahraničí? Bez cestovního pojištění byste vyrážet neměli. Roční pojištění na míru studentům nabízí UNIQA. Vyjde vás na 2 650 Kč. Pokud se ale v průběhu semestru plánujete zastavit v ČR, mohly by vás zaujmout levnější nabídky konkurence.

  • muz-dostava-ockovani-do-ramene
    04. listopadu 2023|Jana Březinová
    Očkování při cestách do zahraničí

    Cestování do zahraničí už nekomplikují restrikce kvůli onemocnění covid-19, ale přesto byste se před dovolenou měli o očkování zajímat. A to zejména při cestách do exotiky. Očkování vás chrání proti vážným a smrtelným nemocem, do některých zemí vás bez něj ani nepustí.

  • letovisko-egypt
    31. října 2023|Nikola Zatloukalová
    Nejoblíbenější destinace Čechů

    V žebříčku nejoblíbenějších destinací českých turistů tradičně vítězí země, do nichž jezdí vlastním autem – tedy Chorvatsko, Rakousko nebo Slovensko. Které další destinace jsou oblíbené?

  • El Hierro - Kanárské ostrovy
    24. října 2023|Nikola Zatloukalová
    Do tepla v zimě: 8 tipů, kam letos vyrazit

    Máte rádi teplo v zimě? Pak na nic nečekejte a vydejte se na exotickou zimní dovolenou. Podívejte se na Kanárské ostrovy nebo Zanzibar. Jaké jsou tam teploty? A jak je to s podmínkami pro vstup do země?

  • Ospalý muž s kufrem na letišti - jet lag
    18. října 2023|Nikola Zatloukalová
    Jak zvládnout jet lag a nepřijít o půlku dovolené

    Dlouhý let na dovolenou s sebou často přináší jet lag. Ten vás může potkat především při cestování přes více časových pásem. Mezi jeho hlavní projevy patří ospalost. S jeho zvládnutím vám může pomoci nejen melatonin, ale také dostatečný pitný režim.