Bojíte se dovolené v některých zemích? Raději jeďte jinam

Obavy některých lidí při plánování dovolené jsou stále větší. Není se čemu divit, jelikož případných hrozeb je v celém světe stále více. Pokud se podíváme na ty základní, jsou největší obavy spojené: S politickou situací - Turecko , S teroristickými útoky - Tunisko , S přílivem uprchlíků - Řecko. Proto mnozí volí raději jiné destinace, kde si užijí spokojenou dovolenou.

Obavy některých lidí při plánování dovolené jsou stále větší. Není se čemu divit, jelikož případných hrozeb je v celém světě stále více. Pokud se podíváme na ty základní, jsou největší obavy spojené:

  • S politickou situací - Turecko

  • S teroristickými útoky - Tunisko

  • S přílivem uprchlíků - Řecko

Proto mnozí volí raději jiné destinace, kde si užijí spokojenou dovolenou. Jste na tom stejně? Zde je přehled možností, které nezklamou.

Bulharsko
Velmi lákavá země za socializmu, která však od té doby poměrně výrazně změnila svou tvář. A to především v souvislosti se středisky, které vyhovují i západním turistům. Skvělé podnebí, krásné moře, ale i nízké ceny jsou aktuálně největšími lákadly. Dominuje Sozopol, Slunečné pobřeží a Zlaté písky.

Španělsko
Z hlediska turistického ruchu velmi vyhledávaná země. Pro tuzemské turisty sice trochu dražší, ale z hlediska kvalitní dovolené a celkového komfortu rozhodně plně vyhovující. Lákadlem jsou nejenom střediska na pevnině - Costa Brava, ale i ostrovní destinace. Na mysli máme Baleárské ostrovy - Mallorca či Ibiza. Zatímco na pevninu není problém jet autem či autobusem, v případě ostrovních destinací je to samozřejmě letadlo.

Chorvatsko a Itálie
Země, které jsou stále bezpečné, stále poměrně levné a samozřejmě i dobře dostupné jak vlastním vozem, tak i autobusem. Čistota moře, bohatý výběr středisek a apartmánů, nebo možnost se celkem jednoduše domluvit. To jsou hlavní důvody, proč i tyto země neustále dominují ve chvíli, kdy vybíráme dovolenou, kterou chceme prožít bez rizika.

Exotika
Především v zimě lákavá možnost, jak prožít pobyt víceméně bezpečně, ale za vyšší ceny. Konkrétně se pohybují na hranicích několika desítek tisíc za osobu, pokud hledáme plnohodnotný komfort. Největšími lákadly je aktuálně Dominikánská republika, Maledivy , nebo Spojené Arabské Emiráty. Všechny tři zmíněné možnosti jsou spojovány s komfortem a luxusem, ale i s vysokou bezpečností.

Monika ŠaríkováVíce článků autora

Jak se vám tento článek líbil?

Sdílet článek

Související články

  • povinné ručení mimo čr
    12. února 2024|Petr Pohůdka
    Povinné ručení v zahraničí: Kde všude vám platí zelená karta?

    Pokud jezdíte po českých silnicích, musíte mít sjednané povinné ručení. V opačném případě vám hrozí vysoká pokuta. Jako potvrzení o sjednání povinného ručení slouží zelená karta na auto. Jak si ale zařídit pojištění auta do zahraničí? Záleží, kam vyrážíte. V Evropě si téměř všude vystačíte se zelenou kartou, jinde musíte uzavřít hraniční pojištění.

  • Lyžařky na svahu
    30. ledna 2024|Jana Březinová
    Zimní dovolená v roce 2024 aneb Kam vyrazit na lyže a snowboard?

    Vyrazit za lyžováním a snowboardingem na české hory nebo raději do Alp? Máme pro vás seznam nejlepších středisek a srovnání cen skipasů. Zároveň přidáme tipy, na co si dát pozor, aby se vaše zimní dovolená na horách obešla bez starostí.

  • Padající lyžař
    08. prosince 2023|Petr Pohůdka
    Silvestr na horách: Tohle jsou oblíbená místa Čechů

    Krkonoše, Jizerské hory, Šumava, ale také střediska v rakouských či italských Alpách. Tak vypadají oblíbené destinace Čechů pro Silvestr na horách. Kde strávit Silvestra v rušné společnosti a kam se naopak vydat, když toužíte po klidu?

  • Zahraniční studenti v univerzitní aule
    09. listopadu 2023|Petr Pohůdka
    Cestovní pojištění pro studenty: Potřebujete ho i na Erasmus?

    Čeká vás Erasmus nebo jiný studijní pobyt v zahraničí? Bez cestovního pojištění byste vyrážet neměli. Roční pojištění na míru studentům nabízí UNIQA. Vyjde vás na 2 650 Kč. Pokud se ale v průběhu semestru plánujete zastavit v ČR, mohly by vás zaujmout levnější nabídky konkurence.

  • muz-dostava-ockovani-do-ramene
    04. listopadu 2023|Jana Březinová
    Očkování při cestách do zahraničí

    Cestování do zahraničí už nekomplikují restrikce kvůli onemocnění covid-19, ale přesto byste se před dovolenou měli o očkování zajímat. A to zejména při cestách do exotiky. Očkování vás chrání proti vážným a smrtelným nemocem, do některých zemí vás bez něj ani nepustí.

  • letovisko-egypt
    31. října 2023|Nikola Zatloukalová
    Nejoblíbenější destinace Čechů

    V žebříčku nejoblíbenějších destinací českých turistů tradičně vítězí země, do nichž jezdí vlastním autem – tedy Chorvatsko, Rakousko nebo Slovensko. Které další destinace jsou oblíbené?

  • El Hierro - Kanárské ostrovy
    24. října 2023|Nikola Zatloukalová
    Do tepla v zimě: 8 tipů, kam letos vyrazit

    Máte rádi teplo v zimě? Pak na nic nečekejte a vydejte se na exotickou zimní dovolenou. Podívejte se na Kanárské ostrovy nebo Zanzibar. Jaké jsou tam teploty? A jak je to s podmínkami pro vstup do země?

  • Ospalý muž s kufrem na letišti - jet lag
    18. října 2023|Nikola Zatloukalová
    Jak zvládnout jet lag a nepřijít o půlku dovolené

    Dlouhý let na dovolenou s sebou často přináší jet lag. Ten vás může potkat především při cestování přes více časových pásem. Mezi jeho hlavní projevy patří ospalost. S jeho zvládnutím vám může pomoci nejen melatonin, ale také dostatečný pitný režim.

  • Vánoce v Egyptě - velbloud v santovské čepici
    17. října 2023|Richard Zona
    Vánoční kouzlo ve slunečném Egyptě: Užijte si vánoční pohodu pod palmami

    Vánoční oslavy v Egyptě mají své vlastní tradice, které je poněkud odlišují od těch českých. V první řadě, pro místní obyvatele mají Vánoce hluboký náboženský význam, neboť Egypt je historicky spojen s biblickými událostmi.

  • Muž s letenkami, pasem a mobilním telefonem na letišti
    11. října 2023|Nikola Zatloukalová
    Flexibilní letenky: Co to je a na co si při koupi dát pozor?

    Nezrušitelné letenky jsou minulostí. Změna termínu letu i zrušení letenky jsou možné. Dejte si pozor na to, že ne každá změna je zdarma. Například u Emirates začíná cena za změnu letenky na 3 700 Kč. Cena se pak mění v závislosti na tarifu, v němž byla letenka zakoupena. A jak to mají ostatní letecké společnosti?