Pár staví stan v lese

7 tipů na nejlepší kempy. Kde si užijete dovolenou nejvíc?

19. 7. 2023
|
Délka čtení: 7 min.

Chcete strávit letošní rodinnou dovolenou v České republice? Pak můžete vyzkoušet některý z tuzemských kempů. Pobyt v nich si užijí jak milovníci pohodlí, tak i dobrodružnější povahy, které dávají přednost spaní ve stanu. Podívejte se na 7 nejlepších kempů, u jejichž výběru neuděláte chybu.

Camping Rožnov – Zlínský kraj

Camping Rožnov se nachází na úpatí hory Radhošť, na které stojí socha pohanského boha hojnosti, slunce a úrody Radegasta.

Co v kempu najdete?

V kempu si užijete plavání v bazénu, ale i restaurace, trampolíny či xjump. Kemp se orientuje na pobyt rodin s dětmi. Ty jistě potěší minizoo s prasátky, kozlíkem a ovečkami. V areálu nechybí ani dětské hřiště. Máte tak jistotu, že se zde pobaví celá rodina.

Kde se můžete ubytovat?

Ubytovat se zde můžete jak ve vlastním stanu nebo karavanu, tak i v jednom z luxusních apartmánů. Nechybí zde ani klasické chaty, které uspokojí ty, kteří chtějí trochu pohodlí, ale nepotřebují hotelové prostředí.

Co najdete v okolí kempu?

V okolí kempu se nachází spousta turistických cílů – mezi nimi Valašské muzeum v přírodě, Jurkovičova rozhledna, Pustevny. Navštívit můžete i pivní lázně. Milovníci cyklistiky se mohou projet údolím řeky Bečvy.

Cestujte naplno

Cestovní pojištění v ČR

Věděli jste, že si můžete sjednat pojištění pro cestování v Česku za pár korun? Pojištění na prodloužený víkend vás bude stát necelých 100 Kč a pokryje vám i rizikové sporty, pojištění domácích mazlíčků či autoasistenci. Cestujte skutečně naplno.

Autocamp Sedmihorky v Českém ráji – Liberecký kraj

Kdybychom měli kemp Sedmihorky popsat dvěma slovy, řekli bychom: klid a pohoda. Tento kemp nabízí skvělé zázemí a hromadu zábavy zejména pro rodiny s dětmi. Najdete jej na úpatí Hruboskalska v CHKO Český ráj.

Co v kempu najdete?

Čeká na vás rybník s písčitou pláží, který je vhodný jak ke koupání, tak i k rybolovu. Nechybí ani sportovní a dětská hřiště, farma s domácími zvířaty a další. Můžete si tu půjčit také pestré sportovní vybavení.

Kde se můžete ubytovat?

V tomto čtyřhvězdičkovém areálu se můžete ubytovat jak ve vlastním stanu a karavanu, tak i v teepee, malých chatkách s podsadou, ale i v luxusních chatách či mobilheimech. 

Co najdete v okolí kempu?

V okolí se nachází hned několik hradů, zámků, staveb lidové architektury, skalní města, rybníky a lesy.

Kemp Stará Živohošť – Středočeský kraj 

Kemp Stará Živohošť najdete na břehu Slapské přehrady. Díky své poloze je tento kemp vhodný pro rodinnou rekreaci.

Co v kempu najdete?

Součástí areálu jsou společenské a sportovní komplexy, restaurace se zahrádkou, velký bazén se slanou vodou, vlastní molo (100 metrů od střediska). Půjčit si zde můžete loďky nebo šlapadla. V kempu pravidelně hraje živá hudba, nechybí ani diskotéky. 

Kde se můžete ubytovat?

V tomto kempu se můžete ubytovat jak v chatkách se sociálním zařízením, tak i bez něj. Milovníci pohodlí si mohou rezervovat pokoj v hotelovém pokoji. Velkou výhodou je možnost ubytování se stravou.

Co najdete v okolí kempu?

V okolí obce Živohošť se můžete vydat na Drtinovu rozhlednu nebo na rozhlednu Veselý vrch. Vaší pozornosti by neměla uniknout ani rotunda sv. Martina v Kostelci u Křížků.

Náš tip

Cestovní pojištění na zahraniční dovolenou je samozřejmost. Pojistit byste se však měli i při svých cestách po České republice. Součástí tuzemského pojištění není jen pojištění úrazu, ale také osobních věcí, zavazadel a dalšího.

Kemp Keramika – Plzeňský kraj

Kemp Keramika najdete na břehu Hracholuské přehrady, je ideální pro pohodovou rodinnou dovolenou. Mimo to můžete v kempu pořádat i větší či firemní akce.

Co v kempu najdete?

Prostředí kempu ocení zejména milovníci vodních sportů, rybaření a turistiky. Na své si v kempu přijdou i milovníci hudby. Probíhá zde živý hudební program ve stylu popu, rocku i country. Program končí ve 22 hodin, abyste se mohli vyspat bez rušení. Děti se mohou těšit na bohatý animační program či malování na obličej.

Kde se můžete ubytovat?

V kempu se ubytují lidé milující komfort, ale i lidé vyhledávající skromnější podmínky. Můžete se ubytovat ve stanech, karavanech, čtyřlůžkových chatkách, ve dvoupatrových chatkách, mobilheimech, v „hobitích domcích“ připomínajících rekreační ubytovací sudy, ale i v apartmánech nebo rovnou v hlavní budově.

Co najdete v okolí kempu?

V okolí kempu byste se měli podívat na zříceninu hradu Buben, na zámek Luhov, ale také zámek Manětín. Užít si můžete navíc procházku v Kladrubech.

Autokemp Merkur – Jihomoravský kraj

Kemp Merkur se dvěma vodními lagunami najdete na břehu horní Novomlýnské nádrže.

Co v kempu najdete?

U vody jsou písčito-travnaté pláže, pozvolný vstup do vody. Nechybí ani prostor pro milovníky naturismu. Kemp je ideálním místem pro rodinnou dovolenou. Kromě pumptrackové dráhy je zde i workoutové hřiště, dětské hřiště, vzduchové trampolíny, wake park, škola windsurfingu, restaurace, půjčovna kol a další.

Kde se můžete ubytovat?

Spát můžete nejen ve stanu či karavanu, ale také v apartmánu, chatce či v bungalovu. Pokud chcete spát ve stanu či vlastním karavanu a nevyhovuje vám otevřený prostor, můžete využít prostor s uzavřenými boxy, kde si užijete víc soukromí.

Co najdete v okolí kempu?

V okolí kempu se nachází spousta cyklostezek i turistických tras vedoucích na Pavlovské vrchy. Koupat se nemusíte jen v kempu, navštívit můžete také Aqualand Moravia. Známá je také archeologická lokalita se zbytky římského tábora, případně opuštěný kostel svatého Linharta na ostrově uprostřed Jezera.

Camping Vranovská pláž – Jihomoravský kraj

Vranovská přehrada patří k nejoblíbenějším rekreačním cílům v České republice. Jen si to představte – příjemně teplá a čistá voda, pohoda, klid a sluníčko.

Co v kempu najdete?

Mezi aktivity, které zde na vás čekají, patří lanové centrum, půjčovna elektrolodí a šlapadel, animační aktivity pro děti, vodní hrátky pro děti, bazén s tobogánem, sportovní hřiště či letní kino.

Kde se můžete ubytovat?

kempu Vranovská pláž se můžete ubytovat v různých typech ubytování, od hezkých mobilheimů, přes komfortní penzion, až po chatku. Přivézt si můžete také svůj stan či karavan. Velkou výhodou kempu je jeho rozdělení na klidnější a rušnější zónu. Díky tomu si můžete vybrat část podle svých preferencí. 

Co najdete v okolí kempu?

Pokud budete chtít trávit čas mimo kemp, můžete si užívat krásy jižní Moravy. Je zde spousta vinařství, Národní park Podyjí, ale i hrady a zámky v okolí. Z Vranovska to není daleko do Znojma. Projděte si nejen historické město, ale také rozsáhlé podzemní chodby.

Vodácký kemp Kanak – Branná u Vltavy – Jihočeský kraj

Patříte k ostříleným vodákům? Pak by vaší pozornosti neměl uniknout vodácký kemp Kanak – Branná u Vltavy. Kemp leží na pravém břehu Vltavy, je na půli cesty mezi Vyšším Brodem a Českým Krumlovem. V kempu si však neužijí jen vodáci, ale také milovníci turistiky.

Co v kempu najdete?

V kempu si užijete přírodní prostředí, přátelský personál, bohatou nabídku jídel a pití. Nechybí ani čisté a udržované sanitární vybavení. 

Kde se můžete ubytovat?

Ke spánku se můžete uložit nejen ve stanu, ale také v zateplených chatkách, indiánském teepee či v mongolské jurtě. V teepee i jurtě jsou dřevěné podlážky, spí se na vlastní karimatce a ve spacáku. V chatkách najdete lůžko s peřinou a polštářem.

Co najdete v okolí kempu?

Protože je tento kemp hlavním cílem spousty vodáků, ti většinu času tráví v kempu nebo na vodě. Pokud si ale chcete dát pauzu, doporučujeme vám návštěvu Rožmberku nad Vltavou.

Nepřehlédněte

Kemp už jste si vybrali a přemýšlíte, jak zabavit děti, než na dovolenou odjedete? Máme pro vás 7 tipů na levnou zábavu pro celou rodinu.

Nikola Zatloukalová - autor, copywriter
Nikola ZatloukalováVíce článků autora

Jak se vám tento článek líbil?

Sdílet článek

Související články

  • výlet na motorce v horách
    06. dubna 2024|Jana Březinová
    Výlety na motorce do Rakouska a Německa – méně známé mototrasy přes Alpy

    Když se řeknou Alpy, nejspíš každý motorkář si vybaví legendární Grossglocknerstrasse. Tentokrát pro vás máme tipy na jiné alpské silnice. S krásným povrchem, plné zatáček a dechberoucími výhledy. Vydejte se s námi na dva výlety na motorce do Rakouska a Německa.

  • žena u moře - zájezd last minute
    04. dubna 2024|Jana Březinová
    Vyplatí se koupit first minute zájezd?

    Prodeje first minute pobytů vrcholí v lednu a únoru, cestovní kanceláře za včasnou koupi slibují slevy až 50 %. Skutečně se vyplatí objednat dovolenou s několikaměsíčním předstihem a máte ještě teď šanci ulovit výhodnou first minute nabídku?

  • Lyžařky na svahu
    30. ledna 2024|Jana Březinová
    Zimní dovolená v roce 2024 aneb Kam vyrazit na lyže a snowboard?

    Vyrazit za lyžováním a snowboardingem na české hory nebo raději do Alp? Máme pro vás seznam nejlepších středisek a srovnání cen skipasů. Zároveň přidáme tipy, na co si dát pozor, aby se vaše zimní dovolená na horách obešla bez starostí.

  • Padající lyžař
    08. prosince 2023|Petr Pohůdka
    Silvestr na horách: Tohle jsou oblíbená místa Čechů

    Krkonoše, Jizerské hory, Šumava, ale také střediska v rakouských či italských Alpách. Tak vypadají oblíbené destinace Čechů pro Silvestr na horách. Kde strávit Silvestra v rušné společnosti a kam se naopak vydat, když toužíte po klidu?

  • Zahraniční studenti v univerzitní aule
    09. listopadu 2023|Petr Pohůdka
    Cestovní pojištění pro studenty: Potřebujete ho i na Erasmus?

    Čeká vás Erasmus nebo jiný studijní pobyt v zahraničí? Bez cestovního pojištění byste vyrážet neměli. Roční pojištění na míru studentům nabízí UNIQA. Vyjde vás na 2 650 Kč. Pokud se ale v průběhu semestru plánujete zastavit v ČR, mohly by vás zaujmout levnější nabídky konkurence.

  • muz-dostava-ockovani-do-ramene
    04. listopadu 2023|Jana Březinová
    Očkování při cestách do zahraničí

    Cestování do zahraničí už nekomplikují restrikce kvůli onemocnění covid-19, ale přesto byste se před dovolenou měli o očkování zajímat. A to zejména při cestách do exotiky. Očkování vás chrání proti vážným a smrtelným nemocem, do některých zemí vás bez něj ani nepustí.

  • letovisko-egypt
    31. října 2023|Nikola Zatloukalová
    Nejoblíbenější destinace Čechů

    V žebříčku nejoblíbenějších destinací českých turistů tradičně vítězí země, do nichž jezdí vlastním autem – tedy Chorvatsko, Rakousko nebo Slovensko. Které další destinace jsou oblíbené?

  • El Hierro - Kanárské ostrovy
    24. října 2023|Nikola Zatloukalová
    Do tepla v zimě: 8 tipů, kam letos vyrazit

    Máte rádi teplo v zimě? Pak na nic nečekejte a vydejte se na exotickou zimní dovolenou. Podívejte se na Kanárské ostrovy nebo Zanzibar. Jaké jsou tam teploty? A jak je to s podmínkami pro vstup do země?

  • Ospalý muž s kufrem na letišti - jet lag
    18. října 2023|Nikola Zatloukalová
    Jak zvládnout jet lag a nepřijít o půlku dovolené

    Dlouhý let na dovolenou s sebou často přináší jet lag. Ten vás může potkat především při cestování přes více časových pásem. Mezi jeho hlavní projevy patří ospalost. S jeho zvládnutím vám může pomoci nejen melatonin, ale také dostatečný pitný režim.

  • Vánoce v Egyptě - velbloud v santovské čepici
    17. října 2023|Richard Zona
    Vánoční kouzlo ve slunečném Egyptě: Užijte si vánoční pohodu pod palmami

    Vánoční oslavy v Egyptě mají své vlastní tradice, které je poněkud odlišují od těch českých. V první řadě, pro místní obyvatele mají Vánoce hluboký náboženský význam, neboť Egypt je historicky spojen s biblickými událostmi.